Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

uitvaartverzekering zonder medische acceptatie
 • Deel dit

  10-april-2017 | Nick Walgers | 18 x aanbevolen
  leestijd Leestijd: 10 min. Beluister dit artikel.

  Als je een begrafenis verzekering wilt afsluiten zonder medische acceptatie dan is dit bij sommige verzekeraars een mogelijkheid. De uitvaartverzekeraars waar het mogelijk is om zonder medische acceptatie een verzekering af te sluiten maken gebruik van Carenzjaren.

  Dit komt doordat de verzekeraar een risico loopt en hierdoor zal je last hebben van een wachttijd. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de wachttijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dan zal je op zoek moeten naar een uitvaartverzekering met een gezondheidsverklaring, hier moet je wel een gezondheidsverklaring invullen, met deze gezondheidsverklaring kan de verzekeraar jouw risico inschatten.


  Geen gezondheidsverklaring maar carenzjaren.

  Bij het afsluiten van een begrafenis verzekering zonder medische acceptatie zal er wel Carenzjaren worden gebruikt. Carenzjaren zijn een vorm van wachtjaren, je moet er dus aan denken dat bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring er twee wachtjaren worden toegepast. Wanneer je tijdens deze jaren overlijdt zal er geen volledig bedrag worden uitgekeerd.

  Het risico voor de verzekeraar.

  Bij een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring wil de verzekeraar het risico zoveel als mogelijk verminderen. De wachtjaren worden hiervoor gebruikt om je een deel van de premie te laten betalen. Zo heeft de verzekeraar in ieder geval een deel van het bedrag binnen. Anders kan het namelijk gebeuren dat je sterft wanneer er nog amper premie is betaald.

  De Wachtjaren

  Als je tijdens de wachtjaren komt te overlijden dan krijg je alleen het opgebouwde bedrag aan premies inclusief rente krijgen uitbetaald. De gemaakte kosten van de uitvaartverzekeraar worden ook nog eens van dit bedrag afgetrokken. Wanneer je overlijd ten toedoen van een ongeval tijdens deze wachtjaren krijg je wel het volledige bedrag betaald. Na de Carenzjaren krijg je wel gewoon de hele verzekering uitbetaald wanneer je toch komt te overlijden

  De wachtjaren gaan in wanneer je de uitvaartverzekering met gebrek aan medische acceptatie hebt afgesloten.

  Gezondheidsverklaring

  Wanneer je een gezondheidsverklaring moet afleggen moet je enkele vragen over jouw gezondheid beantwoorden. Deze vragen moeten altijd eerlijk worden ingevuld. Nadat je de gezondheidsverklaring hebt ingediend krijg je vanzelf te horen of je tot de uitvaartverzekering wordt geaccepteerd. Wanneer je toch echt een uitvaartverzekering zonder medische acceptie wilt afsluiten kun je het best eerst alle verzekeringen vergelijken zodat je weet waar dit mogelijk is.

  Wilt je echt uitvaartverzekering afsluiten zonder medische acceptatie? Houd er dan rekening mee dat dit een mogelijkheid is, maar dat je dan meestal gebruik zal moeten maken van Carenzjaren. Een verzekeraar loopt namelijk een aanzienlijk risico, wat ze maar al te graag afdekken. Wanneer je geen wachttijd binnen jouw uitvaartverzekering wilt kun je het best een uitvaartverzekering met medische acceptatie accepteren. Je moet dan een gezondheidsverklaring afnemen en op basis van jouw antwoorden bepaalt de verzekering het risico.

  Wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring moet je er rekening mee houden dat is het normaal dat men Carenzjaren toepast. Dit zijn eigenlijk ‘wachtjaren’, aangezien het meestal gewoon betekent dat je bijvoorbeeld de eerste 2 jaar geen recht heeft op de volledige uitbetaling van het bedrag. Overlijdt je toch binnen die eerste twee jaar? Dan zal je niet zomaar het volledige bedrag ontvangen

  Hoe werken deze wachtjaren?

  De wachtjaren gaan in op het moment dat u de begrafenisverzekering zonder gezondheidsverklaring afsluit. Overlijd je in deze tijd? Dan ontvang je meestal het aan premies betaalde bedrag en de rente die hier bij hoort. De verzekeraar trekt hier ook haar eigen kosten nog vanaf. Wanneer je gedurende deze tijd door een ongeval overlijdt krijg je meestal wel het volledige bedrag uitgekeerd. Wanneer deze wachtjaren voorbij zijn werkt de verzekering als elke uitvaartverzekering en krijg je het volledige bedrag uitbetaald wanneer je overlijdt.  De uitvaartverzekering zonder medische acceptatie gebruikt de wachtjaren om het risico in te perken en ervoor te zorgen dat u een groot deel van de premie heeft betaald, voordat je recht hebt op de uitkering

  Overzicht verzekeraars zonder acceptatie ▸


 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit onderzoek uitvaartverzekeringen 2017 vindt. Kunt u zich hierin vinden? Laat het ons weten

  Beoordeling

  Deel dit

  Beoordeel dit artikel

  Uitvaartverzekering zonder medische verklaring
  Van de 38 stemmen, Is de score 4.9 s (gemiddeld)