uitvaartverzekering voor moslims

Islamitische moslim uitvaartverzekering
 • Uitvaartverzekering voor moslims
  Van de 42 stemmen, Is de score 4.9 s (gemiddeld)
  leestijd Leestijd: 3:40 min. Beluister dit artikel.
  10-april-2017 | 18 x aanbevolen

  Deel dit

  Een Islamitische begrafenis. Iedere religie heeft zijn eigen plechtigheden. Dit geldt ook voor de Islam. Moslims uit een ander deel van de wereld hebben andere rituelen dan de moslims bijvoorbeeld hier in Nederland, maar meestal zijn er wel veel overeenkomsten. Met de hierna volgende adviezen zul je op de hoogte zijn van de rituelen bij een Islamitische begrafenis.

  Er zijn zowel plechtigheden en tradities gedurende een Islamitische uitvaart als tijdens het sterfbed. De familie zullen degene die komt te overlijden begeleiden tijdens het sterven. Ze doen dit door bij de stervende te zijn en hem of haar aan te sporen om Allah in zijn of haar leven binnen te laten. Aangezien Allah niet alleen het leven schenkt maar het ook weer zal gaan nemen. Degene die komt te overlijden zegt vervolgens de shahada (geloofsbelijdenis). Moslims geloven dat het leven na het overlijden voor altijd door zal gaan in een hemel of in een hel. Men kan toch nog in de hemel komen door tijdens het sterven de Shahada te gaan belijden, waardoor men zich bekeert tot de Islam.

  Begrafenis voor de eerstvolgende zonsondergang

  Bij de Islam begraaft men de overledene normaal zo snel mogelijk. Men wil de begrafenis bij voorkeur binnen één dag laten plaatsvinden, of voordat de volgende zonsondergang zal plaatsvinden. In Nederland ligt er minstens 36 uren tussen het moment van overlijden en de uitvaart. Nadat men is overleden, sluit men de ogen, bindt men de kaken op elkaar en zal men het lichaam volgens een bepaalde Islamitische ceremonie gaan wassen.

  De eigen sekse wast daarbij het lichaam. Men wikkelt de overledene dan helemaal in witte doeken en men bindt 4 touwen om het met musk besprenkelde dodenkleed (kafa) heen. De familieleden bidden gelijk na het overlijden. Dit vindt niet per se in een moskee plaats, maar in publieke ruimte voor moslims, waar men Allah aanroept.


  Terughoudend rouwen

  Moslims houden zich streng aan de gebruiken bij een uitvaart. Bij een Islamitische uitvaart staat terughoudend rouwen en de eeuwige vrede centraal. Als je naar een Islamitische uitvaart gaat, zal het jou helpen om deze dingen te weten. Men mag gaan rouwen, het is echter niet toegestaan om luid te gaan huilen en je emoties de vrije loop te laten gaan.

  Islamitische beden gedurende de uitvaart

  Gedurende het gebed is iedereen die de uitvaart bijwoont neergezet in 3 horizontale rijen, waarbij iedereen gericht is naar Mekka en zich achter degene heeft opgesteld die de gebeden zal gaan opzeggen. De mannen staan in de eerste rij, vervolgens komen de kinderen en de vrouwen staan in de derde rij. Gedurende de dienst blijft men staan en men zal uit de Koran gaan voorlezen. Als het gebed is afgerond zal de overledene worden begraven. De plechtigheid blijft ingetogen, kaarsen of bloemen of andere speciale tekens zullen niet worden gebruikt.

  Strenge Criteria

  De overledene zal vervolgens onder strenge criteria worden begraven. Dit betekent dat vrouwen en kinderen niet in de buurt mogen zijn. Degene die is overleden zal op zijn rechterkant worden geplaatst in het graf, in de richting van Mekka. Men plaatst een stenen luifel boven het hoofd. Crematie is in de Islam absoluut niet toegestaan. Er zal geen grafsteen komen en als je de begrafenis hebt bijgewoond mag je ook geen bloemen of wat voor spullen dan ook ter nagedachtenis achter laten. Als een lid van de familie is overleden dan zullen andere leden van de familie en de vrienden voor de komende 3 dagen de betreffende familie gaan helpen door eten te bezorgen.
 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit artikel vind. Uw mening telt!

  Deel dit