wat is een kapitaal uitvaartverzekering

Beoordeel dit artikel

wat is een kapitaal uitvaartverzekering
Van de 38 stemmen, Is de score 4.9 s (gemiddeld)

 • Deel dit

  24-maart-2017 | Bart Moore | 17 x aanbevolen
  leestijd Leestijd: 3 min. Beluister dit artikel.

  Wat is de kapitaalverzekering? Er is een grote kans dat veel van ons niet weten wat een kapitaalverzekering is. Daarom zullen we het even uitleggen. Wanneer je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten dan zal je de term vast wel voorbij hebben zien komen


  De kapitaalverzekering

  Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit heb je de keuze tussen verschillende varianten. Een van deze varianten is de kapitaalverzekering. De naturaverzekering staat hier recht tegenover. En zoals je waarschijnlijk wel weet worden uitvaarten elk jaar duurder. Een begrafenis of crematie kost nu al snel €7000,-.

  Je zult je toch moeten verzekeren voor je uitvaart, zodat jij jouw nabestaanden hier niet mee laat zitten. Hiervoor sluit je dan een uitvaartverzekering af. In Nederland is het trouwens niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Ook kun je niet bij elke verzekeringsmaatschappij een kapitaalverzekering afsluiten. Sommige verzekeraars bieden alleen natura verzekeringen aan terwijl andere alleen kapitaalverzekering hebben.

  De uitvaartverzekering afsluiten

  Wanneer je jouw uitvaartverzekering gaat afsluiten moet je jouw wensen voor de uitvaart op papier zetten. Wanneer jij jouw wensen duidelijk hebt wordt het namelijk een stuk makkelijker om de juiste uitvaartverzekering uit te kiezen. De kans dat je dan meteen een uitvaartverzekering afsluit die goed bij jou en je wensen past is dan een stuk groter. Bovendien sluit je gewoonlijk maar één keer in je hele leven een uitvaartverzekering af. Dus ons advies is dat je er even de tijd voor moet nemen.

  Tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er enkele factoren waar je rekening mee zult moeten houden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je weet of je een crematie of begrafenis wilt, en moet je ook de andere wensen voor de uitvaart weten. De leeftijd speelt ook een rol. Wanneer je ouder bent moet je op andere factoren letten bij het afsluiten van een verzekering dan wanneer je nog jong bent.

  Aan zowel de kapitaalverzekering als de naturaverzekering kleven enkele nadelen. Wij beschrijven hieronder de kapitaalverzekering voor jou.

  In het geval van een kapitaalverzekering zal de verzekeraar geld uitkeren bij jouw overlijden. De nabestaanden ontvangen dit geldbedrag wat is opgebouwd uit de maandelijkse premies die je hebt betaald. De nabestaanden kunnen volledig zelf betalen hoe zij dit bedrag gaan besteden. Bovendien zijn de nabestaanden niet verplicht om het geld überhaupt aan de uitvaart te besteden. Het bedrag dat uiteindelijk wordt uitgekeerd kun je van te voren zelf bepalen. Wanneer je een uitgebreidere of luxere uitvaart wilt zal de maandelijkse premie hoger zijn aangezien je dan een hoger kapitaal wenst. De nabestaanden zullen de uitvaartondernemer betalen om de uitvaart te regelen zodra ze het opgespaarde kapitaal ontvangen

  Kosten van de begrafenis of crematie (uitvaartkosten)

  Elk jaar stijgen de kosten voor een uitvaart met een paar procent. Hier zal je jouw kapitaal voor de uitvaart aan moeten aanpassen. Wanneer je jouw kapitaal niet aanpast dan zal er niet genoeg geld zijn om voor de uitvaart te betalen. Jouw nabestaanden zullen in dat geval voor de resterende kosten moeten opdraaien. Het beste kun je jouw kapitaal verzekering dus aan de inflatie aanpassen. Wanneer je dit doet blijft de verzekering dekkend en zitten jouw nabestaanden straks niet met extra kosten. Dit zorgt er wel voor dat de premie voor uw verzekering elk jaar omhoog zal gaan. Je zult jouw uitvaartverzekering dus elke 5 jaar moeten bekijken of in de gaten te houden of hij nog wel dekkend is.

  Voordelen van de kapitaal verzekering

  Een groot voordeel van de kapitaalverzekering is dat er een grote keuzevrijheid is. Wanneer jouw wensen voor de uitvaart zouden veranderen dan is dit gemakkelijk te bereiken.

  Nadelen van de kapitaal uitvaartverzekering

  Ook aan de kapitaalverzekering kleven nadelen. Zo hebben jouw nabestaanden meer werk met het regelen van jouw uitvaart na het overlijden dan ze met een naturaverzekering zouden hebbe Bij een natura verzekering is het namelijk het geval dat je voor bepaalde producten en diensten verzekerd bent
  Tegenwoordig is het erg populair om een kapitaalverzekering af te sluiten met de reden dat je dan veel meer keuzevrijheid hebt

  Welke uitvaartverzekering moet je kiezen.

  Het maakt niet uit wat voor uitvaartverzekering je afsluit, wat essentieel is dat verschillende verzekeraars vergelijkt. Om deze reden is het slim als je eerst je wensen voor de uitvaart op een rijtje hebt zodat je gemakkelijker een verzekering kiest die hierop aansluit. Wordt het dan toch een kapitaalverzekering of ga je liever voor de natura verzekering.


  Nu makkelijk & snel de verzekering voor de uitvaart vergelijken?
  Kijk dan op de pagina: uitvaartverzekering vergelijken?

 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit artikel vindt. Kunt u zich hierin vinden of heeft het u geholpen? Laat het ons weten!

  Beoordeling

  Deel dit

  koopsom" data-width="500" data-numposts="30">