bereken de kosten voor mijn uitvaart - gratis tool

Uitvaartkosten berekenen?

U kunt nu met deze gratis online tool, berekenen hoeveel uw uitvaart kost.

Opmerking
De genoemde prijzen in deze bereken-hulp- module, geven een indicatie van de kosten. Op het moment van overlijden kunnen de kosten lager of hoger uitvallen, onder andere omdat prijzen per regio kunnen verschillen. Heeft u al een verzekering voor uw uitvaart? Ga dan na of uw verzekering nog bij past bij uw wensen.


Je hoort het wel is op een feestje of een verjaardag, als het onderwerp de dood ter sprake komt. “Ik timmer m’n eigen houten kist” of “Ik heb denk ik genoeg geld” Dat soort opmerkingen worden vaak als eerste gezegd.

Soms hebben mensen geld achter de hand, en vinden een uitvaartverzekering overbodig. Dat kan, maar voor nabestaanden is het ook fijn als het geregeld word. Anders kun je nabestaanden opzadelen met zaken die vaak direct geregeld moet worden bij een overlijden. Daar staat het hoofd van de nabestaanden vaak niet naar in een emotionele zware tijd.

Steeds vaker zien we dat nabestaanden de kosten voor hun dierbare moet betalen, en daarbij ook hulp vraagt. Je komt er praktisch niet omheen, een uitvaartverzorger komt (bijna) altijd het overlijden vaststellen en de uitvaart regelen.

Als je op een jongere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit heb je meer voordeel. Je betaald namelijk voor een aanzienlijk lager bedrag aan premie per maand. Waarom?

En 26-jarige die een verzekering afsluit voor de uitvaart, zal statistisch gezien langer een premie betalen per maand dan iemand van 60-jaar. Iemand van zestig jaar heeft namelijk een grotere kans om te komen overlijden dan een 20 jarige.

We hebben een test opgesteld voor iedereen met de vraag:

“Is een uitvaartverzekering nodig ja of nee”