Uitvaartverzekering premievrij uitbetalen

Wat kost een uitvaartverzekering
 • 25-maart-2017 | Geschreven door: Nick Walgers | Dit artikel is 20 x aanbevolen
  leestijd Leestijd: 5:36 min. Beluister dit artikel.

  Deel dit

  Hoe kun jij jouw uitvaartverzekering premievrij maken? Wanneer jij jouw uitvaartverzekering premievrij maakt hoef je geen premie meer te betalen. Toch loopt de uitvaartverzekering wel door. Het is dus niet dat deze is opgezegd. Het premievrij maken heeft wel invloed op het vermogen wat verzekerd is.


  Wat zijn de gevolgen van premievrij maken?

  Normaal ben je verzekerd voor een opgebouwd geldbedrag. Dit bedrag is vooraf bepaald. Alleen keert de verzekeringsmaatschappij dit bedrag volledig uit wanneer aan alle premies zijn voldaan. Bij het premievrij maken stop je met het premie betalen voordat je eigenlijk zou moeten stoppen met het betalen van premie. Hierdoor eindig je dus met een lager uitgekeerd geldbedrag. Meer over het uitvaartverzekering premievrij maken.

  Stel dat je een uitvaartverzekering afsluit. Het bedrag is € 5.000. Je moet 30 jaar premie hiervoor betalen. Na 10 jaar wil jij jouw uitvaartverzekering premievrij maken door het ontvangen van een grote erfenis. Je hebt dan 10 jaar premie betaald in plaats van 30 jaar. Je krijgt bij overlijden dan uiteraard geen € 5.000 meer. Wanneer je komt te overlijden bepaalt de verzekeringsmaatschappij hoeveel geld je nog krijgt. Het precieze bedrag hiervan is moeilijk te bepalen. Maar het bedrag is in ieder geval een stuk lager dan de € 5.000.

  Hoe maak je jouw verzekering premievrij?

  Je kunt dit doen door het sturen van een brief naar de verzekeringsmaatschappij. Vermeld hier dan ook dat je jouw uitvaartverzekering premievrij wilt maken. Ook is het belangrijk dat jij jouw persoonlijke gegevens en het polisnummer van de verzekering meldt. Op de polis is dit polisnummer te vinden. De verzekeringsmaatschappij zal dan een bevestiging sturen waarin staat dat de verzekering premievrij is.

  Zijn er ook andere mogelijkheden?

  Ook kun jij bijvoorbeeld de uitvaartverzekering afkopen. Eigenlijk zet jij jouw verzekering dan volledig stop. Dit betekent dan ook dat je niet meer verzekerd bent wanneer je sterft. Wel krijg je het opgebouwde bedrag van de verzekering uitbetaald. Vaak is dit toch maar een klein geldbedrag, als er überhaupt al waarde is opgebouwd.

  Wilt jij jouw uitvaartverzekering premievrij maken of afkopen?

  Jij kunt jouw uitvaartverzekering afkopen wanneer dit mogelijk is bij de uitvaartverzekering die je hebt afgesloten. Het is dan ook niet bij elke uitvaartverzekering een mogelijkheid om deze af te kopen, en de begrafenisverzekeringen hebben ook elk weer andere voorwaarden. Wanneer jij een kapitaalverzekering hebt afgesloten voor de kosten van jouw uitvaart dan zitten er weer volledig andere voorwaarden aan dan bij een naturaverzekering terwijl ze toch beide de begrafeniskosten dekken. Wanneer jij jouw verzekering afkoopt zeg je dus meteen jouw begrafenisverzekering op, je betaalt vanaf dan dus geen premie meer maar krijg je wel de afkoopwaarde van de verzekering mee.

  Hoeveel bedraagt de afkoopwaarde van mijn uitvaartverzekering ?

  Wanneer jij je uitvaartverzekering afkoopt ontvang je de afkoopwaarde hiervan, de afkoopwaarde van de uitvaartverzekering is altijd minder dan het opgebouwde kapitaal dit komt doordat de uitvaartverzekeraar het risico neemt dat u snel na het afsluiten van de verzekering. Een gedeelte van de premie die je betaald voor de verzekering heeft als bedoeling dit risico te dekken en hoort dus niet bij de afkoopwaarde. Wanneer jij de uitvaartverzekering afkoopt krijg je de afkoopwaarde uitgekeerd.

  Voordat jij de uitvaartverzekering afkoopt kunt u beter een financieel adviseur contacteren, deze kan je uitleggen of het wel zin heeft om de begrafenisverzekering af te kopen. Vaak is het namelijk beter om de begrafenisverzekering niet af te kopen, want de afkoopwaarde is altijd lager dan de opgebouwde waarde.

  Een uitvaartverzekering premievrij?

  Je kunt jouw uitvaartverzekering premievrij maken door een brief te schrijven aan uw uitvaartverzekeraar, hier vermeld je dan dat jij uitvaartverzekering premievrij wilt maken en hierbij zet je jouw persoonlijke gegevens en het polisnummer van de uitvaart verzekering. Het polisnummer kun je vinden op de polis van jouw uitvaart verzekering, je zult vervolgens een bevestiging van de uitvaartverzekeraar ontvangen wanneer de uitvaartverzekering premievrij is.

  Bij het premievrij maken van de uitvaartverzekering horen wel enkele voorwaarden, zo moet de uitvaartverzekering meestal 5 jaar bestaan.


 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen. U kunt ook de uitvaartverzekering vergelijken online en afsluiten.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit artikel vindt. Kunt u zich hierin vinden of heeft het u geholpen? Laat het ons weten!

  Beoordeling

  Deel dit

  Beoordeel dit artikel

  uitvaartverzekering premievrij uitbetalen
  Van de 57 stemmen, Is de score 4.9 s (gemiddeld)