Uitvaartverzekering premievrij maken

uitvaartverzekering premievrij maken
 • 25-maart-2017 | Geschreven door: Nick Walgers | Dit artikel is 17 x aanbevolen
  leestijd Leestijd: 5:36 min. Beluister dit artikel.

  Deel dit

  Als het mogelijk is bij de uitvaartverzekering kun je je uitvaartverzekering gaan afkopen. Het zal niet bij elke uitvaartmaatschappij mogelijk zijn om het af te kopen, de diverse uitvaartverzekeringen hebben daarvoor weer verschillende eisen.


  Wil je je uitvaartverzekering premievrij maken of afkopen?

  Indien je een kapitaalverzekering hebt afgesloten om de kosten van jouw uitvaart te vergoeden, dan zal deze verzekeringsmaatschappij daar weer andere eisen voor hebben dan bij een naturaverzekering, ondanks dat ze allebei wel jouw uitvaartkosten dekken. Als je je begrafenisverzekering gaat afkopen, dan zal deze worden geannuleerd, je zult dus geen premie meer betalen en zal wel de afkoopwaarde krijgen van de uitvaartverzekering.

  Hoeveel bedraagt de afkoopwaarde van mijn uitvaartverzekering?


  Je zult de afkoopwaarde krijgen als je je uitvaartverzekering wilt gaan afkopen, de afkoopwaarde van de uitvaartverzekering is altijd lager dan het totale bedrag wat is opgebouwd, aangezien er voor de verzekeringsmaatschappij de kans bestaat dat jij vlak na het afsluiten van de uitvaartverzekering kan komen te overlijden.

  Een deel van de betaalde premie van jouw uitvaartverzekering is bestemd om dit risico te dekken en zal dus niet voorkomen in de afkoopwaarde. Als je dus jouw uitvaartverzekering gaat afkopen dan zul je de afkoopwaarde ontvangen. Het is verstandig om eerst even met een financieel adviseur te gaan overleggen, voordat je je uitvaartverzekering gaat afkopen, hij of zij zal aangeven of het wel verstandig is om de uitvaartverzekering te gaan afkopen.

  Meestal is het geen goed idee om de begrafenisverzekering af te gaan kopen, aangezien de afkoopwaarde in alle gevallen minder is dan het bedrag wat is opgebouwd.

  Premievrij maken van een uitvaartverzekering

  Je kunt, naast het afkopen van jouw uitvaartverzekering af te kopen, er ook voor kiezen om de verzekering premievrij te gaan maken. Als jouw uitvaartverzekering premievrij is gemaakt hoef je geen premie meer te betalen, maar het bedrag wat je hebt opgebouwd zal in waarde niet veranderen.

  Hoeveel dat bedrag zal zijn hangt er helemaal af van wanneer je de uitvaartverzekering premievrij gaat maken, de waarde zal niet gewijzigd worden en jouw familie kunnen na het afgeven van uitvaartdeclaraties dit bedrag gaan verkrijgen op het moment dat jouw uitvaart moet plaats gaan vinden.

  Ook hier moet je er van bewust zijn dat het bedrag dat zal worden uitgekeerd minder zal zijn dan alle betaalde premies, zolang de uitvaartverzekering nog steeds in werking is.

  Wat moet je doen om jouw uitvaartverzekering premievrij te maken?

  In een brief aan jouw uitvaartverzekeraar kun je doorgeven dat jij je uitvaartverzekering premievrij wilt gaan maken, in de brief doe je een verzoek om jouw uitvaartverzekering premievrij te gaan maken en je vermeld in de brief jouw polisnummer van de uitvaartverzekering en je persoonlijke gegevens.

  Op de polis van jouw begrafenisverzekering staat het polisnummer aangegeven, jouw uitvaartverzekeraar zal daarna een bevestiging sturen als men de verzekering premievrij heeft gemaakt. U kunt ook eerst de uitvaartverzekering vergelijken online en daarna afsluiten. Indien u de uitvaartverzekering wilt afkopen en dit mogelijk is bij de verzekeraar

  Er zijn wel een paar eisen verbonden aan het premievrij maken van jouw uitvaartverzekering, meestal dient de verzekering al 5 jaar te bestaan.


 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen. U kunt ook de uitvaartverzekering vergelijken online en afsluiten.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit artikel vindt.

  Beoordeling

  Deel dit

  Beoordeel dit artikel

  uitvaartverzekering premievrij maken
  Van de 61 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)