Welke uitvaartverzekering is het beste?

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen welke uitvaartverzekering het beste bij je past. Elke situatie is per persoon anders. Wat voor soort uitvaart wil je? Een Moderne uitvaart, de ander weer een Romantische uitvaart of een bourgondische uitvaart?

Inhoud pagina


welke uitvaartverzekering

Welke verzekering bij je past, hangt dus eigenlijk af van de wensen waarop de uitvaart moet worden uitgevoerd. Vaak zie je dat een uitvaart op de “Traditionele” manier plaatsvindt.


Welke (uitvaart) verzekering hangt dus af van het uitvaart.
We vinden het jammer. We zien graag een uitvaart dat erg aansluit op de “leefstijl” van de overledenen. Ook voor nabestaanden kan dit fijn zijn. Ze zien dan overeenkomsten met de uitvaart- en het geleefde leven, van de overledenen.

Hieronder hebben we een aantal uitvaart thema’s.:

(met daaronder de beschrijvingen van het thema)

  1. Traditionele uitvaart
  2. Bourgondische uitvaart
  3. Romantische uitvaart
  4. Moderne uitvaart
  5. Ecologische uitvaart
  6. Zelf organiseren op maat

Welke verzekering bij welk thema uitvaart

Voordat we veder gaan met het beschrijven van de vijf uitvaart thema’s hierboven is het ook belangrijk dat je de kosten van een uitvaart gaat inschatten. Ook is het van te voren belangrijk of je uitgekeerd wilt krijgen in GELD (kapitaal uitvaartverzekering) of Diensten (natura uitvaartverzekering)

Hieronder hebben we een aantal uitvaart thema’s beschreven.

uitvaart bloem rouwboeketuitvaart impressie uitvaart verzekering impressie 1

1. Traditionele uitvaart

Dit is een uitvaart wat het meest wordt gebruikt tijdens de plechtigheid. Dit wordt door meer dan 50% van de Nederlanders gekozen als plechtigheid keus. Het gaat om tradities die mensen graag willen behouden of waar nabestaanden zich fijn bij voelen. De geschiedenis kent inmiddels vele tradities. Wil je het uitbundig of bescheiden laten plaatsvinden?

 

  1. Je kunt er voor kiezen om de overledene op een 24 uur kamer te plaatsen. Het is als het ware een soort hotelkamer bezoek voor de overledenen.
  2. Je kunt er voor kiezen in de dagen voor de dienst, een aantal momenten zijn dat je een bezoek kan afspreken. Een dan kun je vrienden kennissen en de overige familieleden Kun je dan een moment geven om afscheid te nemen van overledenen.

2. Bourgondische uitvaart

Een uitvaart dat aansluit op het leven van de overledenen, namelijk bourgondisch. Nabestaanden of de overleden heeft gekozen voor een bourgondische uitvaart. Als de overledenen ook als een bourgondiër heeft geleefd. Je moet hierbij denken dat de plechtigheid wordt geregeld met champagne, borrelhapjes, muziek of een band etc.

  • bourgondisch
  • warmte

3. Romantische uitvaart

uitvaartcentrum uitzicht

Geloof het of niet, je kunt een uitvaart ook romantisch of liefdevol aan laten voelen. Bij een uitvaart kun je dus ook warmte en romantische sfeer creëren. Het is altijd goed om de wensen van je afscheid te bespreken met je dierbaren. Mensen die (erg veel) van romantiek en warmte geven, willen waarschijnlijk ook een uitvaart waarin dit naar voren komt.

4. Moderne uitvaart

Voor mensen die van de moderne tijd houden of altijd modern hebben geleefd is het misschien voor de hand liggend om ook de uitvaartplechtigheid op die manier te laten plaatsvinden. Een moderne uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moderne aankleding, een moderne kist of een moderne auto als rouwvervoer.

ecologisch uitvaart

5. Ecologische uitvaart

Er zijn natuur- liefhebbers. Voor de mensen die van groen houden en van de natuur kan dit uitvaart thema uitkomst bieden. Wil je een kist van bijvoorbeeld duurzaam materiaal waarvan bijvoorbeeld geen bomen zijn omgewaaid of wat niet slecht is voor het milieu, althans minder slecht. Kijk op de social media pagina van uitvaartverzekeringenvergelijken.net voor meer ideeën rondom dit thema. Een Ecologische uitvaart is eigenlijk gewoon een uitvaart dat zo groen mogelijk gebeurt.

6. Zelf organiseren op maat

zelf organiseren

Uiteraard is een uitvaartverzorger er om de uitvaart te regelen en om nabestaanden te ondersteunde tijdens of na de uitvaart. Toch kiezen er ook mensen voor om de uitvaart voor de overledenen compleet zelf in te regelen. De nabestaanden willen dan zelf de catering regelen en hapjes en of drankjes maken. Dit kan gedaan worden door vrienden of familie van de nabestaanden. Denk ook aan bijvoorbeeld de keuze voor de kist, urn of gedenksteen dat kan afwijken van de standaard.

” Nick heeft donderdag gebelt met een medewerker van Rememberme.nl, vanuit daar is deze blogpost ontstaan.. Vooral de themas van rememberme spraken ons erg aan. Daarom willen we haar graag bedanken… “Nick Walgers

Inspiratie: Rememberme.nl

12 x aanbevolen
Welke uitvaartverzekering is het beste?
Van de 18 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *