Kosten berekenen Begrafenis / Crematie

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog2 Comments

De kosten van een crematie of begrafenis zijn erg verschillend. Niet alleen de uitvaartsoort maar ook de wensen hebben invloed op de totale kosten van de uitvaart. Bijvoorbeeld: een rouwstoet, bloemen, rouwkaarten enzovoorts. Op deze pagina kun je de kosten bekijken bij jou in de buurt voor een begraaf of urn- plaats.

Inhoud pagina


We hebben hieronder een tabel gemaakt. Zo zie je in één oog opslag de gemiddelde kosten, van een begrafenis of crematie. We hebben deze berekening gemaakt door er uit van te gaan, er ongeveer #50 personen naar de uitvaart zullen komen. Belangrijke opmerking: Als je nu al weet dat er meer dan 50 mensen naar de uitvaartverzekering zal komen, kan de uitvaart al snel € 1000,- euro of meer gaan kosten.

Tabel Begrafenis Crematie Kosten (gemiddeld)

Begrafenis

Hieronder ziet u een inschatting. Wij gebruiken het gemiddelde bedrag voor een begrafenis als uitvaart soort.

hoeveel procent heeft deze soort van verzekering. [ 36.7% ] van de Nederlandse bevolking prefereert een begrafenis.

Crematie

Hieronder ziet u een inschatting van een crematie als uitvaartsoort. Wij gebruiken het gemiddelde bedrag.

hoeveel procent heeft deze soort van verzekering. [ 63.3% ] van de Nederlandse bevolking prefereert een crematie.

Diensten begrafenis

Begrafenis €1900
Basiskosten €1735
Opbaren €650
Houten kist €1150
Bloemen €250
Eten & drinken €650
Rouwkaarten €250
Grafsteen op graf €750
Vervoer €500

Diensten crematie

Crematie €1750
Basiskosten €1735
Opbaren €650
Houten kist €1150
Bloemen €250
Eten & drinken €650
Rouwkaarten €250
As in urn €750
Vervoer €500

  [Download dit schema] (rechtermuisknop en opslaan als)

De crematie of begrafenis kosten, gemiddeld

Gemiddeld genomen zijn de kosten voor een crematie ongeveer € 7.685 – Als we kijken naar de gemiddelde kosten van een begrafenis is iets duurder,  € 7.835 – Het kan voorkomen dat een crematie toch duurder kan uitvallen. In dat geval is een begrafenis dus voordeliger dan een crematie. Het is dus geen gek idee alvast na te denken over je wensen bij de uitvaart. Als je weet wat je wilt op je begrafenis of crematie, is het makkelijker om een kostenplaatje te maken.


Nu je weet, wat je op je uitvaart wilt en wat het ongeveer kan kosten. Het berekenen van de premie van een uitvaartverzekering is nu ineens een stuk eenvoudiger. Ook het moment en je leeftijd dat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten, is bepalend wat je gaat betalen aan premie per maand. In Nederland mag je vanaf 24- jaar een uitvaartverzekering polis afsluiten op je eigen naam.


Hoe zit het met de uitvaartkosten en de verzekering?

De premie hangt af van (bijvoorbeeld) het moment waarop je de verzekering afsluit. Een persoon van 18 jaar die een uitvaart van € 6000 wilt verzekeren, betaald minder premie dan een persoon van 50 jaar. Een persoon van 18 jaar, heeft statistisch gezien een kleinere kans om te overlijden, dan iemand van 50 jaar. Een jonger persoon kan dan statistisch gezien, langer premie betalen. De premie voor de uitvaartverzekering zijn dus lager als je jonger bent.


Kapitaal uitvaartverzekering
kijk van te voren welke uitvaartondernemer je kunt regelen. Een uitvaartonderneming die door de verzekeraar wordt gedekt. Sommige uitvaart verzekeraars geven hun klanten de vrije keus waar je begraven wilt worden. Kosten kunnen zo bespaart worden. Vaak bij een kapitaalverzekering kunt je zelf de locatie beslissen. Je krijgt namelijk geld uitgekeerd, op het moment van overlijden.

Natura uitvaartverzekering
Er is een kans is aanwezig dat je geen vrije keus heeft om een uitvaart locatie te kiezen. Vaak hebben de uitvaart verzekeringen een regeling met een aantal uitvaart ondernemers en locaties , waar de plechtigheid, kosteloos kan voortgezet. Op deze manier houden de verzekeraars de maandelijkse premie voor de uitvaartverzekeringspolis lager. Kijk dit na voordat je de verzekering gaat afsluiten.


Kosten verschil Per Regio en Plaats

De kosten voor een bestemming op een urnenveld of grafplaats verschilt per gemeente. Er worden andere tarieven gehanteerd en ook de termijnen van urn en grafrecht verschilt (ook) per gemeente. Uit het onderzoek is gemeente Kortemark de enige gemeente die je tegemoet kan komen, met een regeling voor gratis 15 jaar bestemming op een rustplaats. Als je het termijn nog te kort vindt, betaal je € 370 euro voor twee mensen in 30 jaar. De gemeente zegt:

– “We kiezen bewust voor lage tarieven zodat het voor iedereen financieel te bekostigen is. Steeds meer inwoners van Nederland kiezen eerder voor een crematie. Asverstrooiing wordt in Nederland nog niet vaak verkozen als uitvaart wijze. De meeste mensen kiezen er voor om begraven te worden in het graf of urnenveld.” –


Infographic kosten (regio plaats)

Hieronder kunt u een handige infographic vinden over de kosten van een laatste rustplaats. De top 10 is weergegeven.


Bekijken of downloaden

Wilt u dit bestand groter bekijken? Klik dan op de afbeelding. Je kunt dit bestand ook downloaden. (rechtermuisknop -> opslaan als) .
.
Download:
10 goedkoop vs duur
download infographic grafkosten[ Grafplaatskosten ]


Per Regio en Plaats, Verschillen de Kosten

Het beste is dat u vooraf vraagt naar de totale kosten bij uw gewenste uitvaartlocatie en dit te vergelijken met andere uitvaart- locatie’s. Dat voelt misschien in het begin een beetje onwennig maar daardoor is het mogelijk om voor een juiste prijs toch een waardig afscheid te laten verzorgen. Het cremeren of begraven kunnen zowel in de kosten voor de huur enorm uiteen lopen. Soms zijn deze verschillen fors. Door bij voorbaat diverse uitvaart locaties te vergelijken is het meer mogelijk een juiste keus te maken waar u fijn bij voelt. Deze zijn voor u gevoel meer betaalbaar en kunnen uiteraard voor een waardige plechtigheid zorgen .

map

Bekijk grafplaats kosten in de buurt

Verschillen de kosten van een grafplaats of urn-veld per regio? Ja, de grafplaats of urn-plaats kosten zijn verschillend van elkaar per regio en plaats.


Bereken kosten per regio

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van Radio #2. Het onderwerp: “Hoe hoog zijn de kosten die de gemeente betaalt voor een bestemmingsrecht voor een graf”. Het onderzoek bevestigd wat we vermoeden, veel verschil in kosten per regio of plaats. Een graf toekenning van 30 jaar is Brakel € 1.050 euro. Een plaats waar het bedrag bijvoorbeeld 3 x lager uitvalt, is de gemeente kluisbergen. Daar betaal je (maar) gemiddeld € 300 euro voor 30 jaar.THOMAS VANDEWALLE
19 x aanbevolen
Kosten berekenen Begrafenis / Crematie
Van de 18 stemmen, Is de score 4.7 s (gemiddeld)

2 Reacties op “Kosten berekenen Begrafenis / Crematie”

  1. Vandaag succesvol gebruikt gemaakt van dit artikel. Bedankt Bart?

    Groetjes Linda van Huegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *