Uitvaartverzekering vanaf je 18e

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 8 minuten

Door berichten te lezen en te analyseren op diverse fora komen we erachter wat mensen precies willen en hoe ze over de uitvaartverzekering denken. Meer dan 70% van alle Nederlanders kiest ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten.

We hebben gekeken op diverse forums en beginnen bij forum.fok.nl.…


Als je 18 bent een uitvaartverzekering goedkoper?

.Delano888

Echt? Ik ben nu nog 1 week 18 jaar geworden. Vorige week heb ik een uitvaartverzekering afgesloten. Hiervoor krijg ik € 5000,- in het geval dat ik kom te overlijden. Ik betaal hier zo’n 3 euro per maand voor. Maar nu hoor ik dat als je het op je 18e al aanvraagt minder betaald per maand aan premie, en dat die kosten altijd zo laag blijven, klopt dat?”

De vraag van Delano, is duidelijk genoeg. Hij vraagt zich af of je als je 18 bent dat je dan een uitvaartverzekering kan afsluiten voor minder dan 1 euro per maand? Het antwoord is simpel dat kan niet. Wel is het zo; hoe eerder je een uitvaartverzekering gaat afsluiten, hoe goedkoper het wordt. Dit komt omdat de verzekeraars een zogenaamde kansberekening hanteren. Ze kijken naar de volgende elementen.

— Wanneer sluit iemand een uitvaartverzekering?
— Heeft hij / zij een gezond gezondheidsverklaring afgegeven?
— Hoe oud zal gemiddeld iemand worden?

Hoe berekent de uitvaartverzekering de premie?

Ze kijken dus wanneer iemand een uitvaartverzekering afsluit en hoelang iemand dus premie kan betalen. Ook kijken ze naar de soort uitvaartverzekering. Wilt iemand een natura uitvaart pakket of juist een vast bedrag ontvangen als hij of zij komt te overlijden. Als iemand van 18 verzekering afsluit kan hij nog een behoorlijke tijd premie betalen. Soms zelfs tot 85 jaar of levenslang. Als iemand van 60 jaar een verzekering afsluit kan hij of zij nog maar een aantal jaar premie betalen.

— iemand die ouder is betaald een hoger premie bedrag per maand.
— iemand die jonger is betaald minder aan premie per maand.

Onder het forum heeft ook Northerstar gereageerd. Wij voelen meer bij het antwoord van deze gebruiker van het forum.

Is € 5000,- voor een uitvaart voldoende verzekerd?

“Volgens mij is dat niet waar en complete onzin. Je betaalt premie vergeleken met de uitkering. Dan zit je al vrij minimaal met een bedrag van € 5000,-. Dit geld is genoeg als je een paar jaar geleden dood was gegaan. Nu in 2017 is een bedrag van € 5000,- voor een begrafenis of een crematie niet zoveel. Dit komt doordat alles duurder wordt (inflatie). Voor een bedrag van € 5000,- euro kun je over een aantal jaar alleen nog de koffie van betalen, laat staan de cake (bij wijze van spreken).”

Ook mensen reageren  reageren eronder.

Wat als je de plechtigheid niet kunt betalen?

“Absoluut! Ik zal ook gewoon een uitvaartverzekering afsluiten. In principe maakt het niet uit hoeveel je betaalt. Je maakt er vroeg of laat toch gebruik van. Want iedereen gaat een x dood. Je kunt niet altijd bij spaartegoeden van een overledenen. Als je dan begraven moet worden en de nabestaanden kunnen het niet betalen? Tja dan komen ze toch in onaangename situaties. Het voordeel is als je kinderen hebt dat de meeste het toelaten om ook de kinderen mee te verzekeren onder de polis.”

Toch als je veder leest bestaat er ook onzekerheid over de bankrekening en spaartegoeden van de overledenen. Dat zou betekenen dat nabestaanden een bedrag moeten voorschieten. Er wordt zelf gesproken van minimaal € 10.000,- als iemand komt te overlijden. We delen niet dezelfde mening. En hebben een reactie opgezocht die volgens onze redactie een juist antwoord geeft.

Bombakla zegt:

“Dit is echt een misverstand en klopt niet. De factuur van de begrafenis en crematie kan gewoon betaald worden uit de boedel. Ook als een rekening geblokkeerd is kan dit gewoon. De factuur kun je gewoon inleveren bij de bank. De nabestaanden hoeven dit niet voor te schieten. Maar moet er wel geld aanwezig zijn natuurlijk”

Ook daaronder verteld iemand over zijn uitvaartverzekering.

“Ik heb momenteel een uitvaartverzekering bij Yarden. Ik moet eerlijk zeggen dat deze al op jongere leeftijd door mij vader en moeder is afgesloten. Zij betalen die ook gewoon in één keer voor het gehele gezin. Ik heb eigenlijk geen idee wat de kosten zijn en wat er voor teruggegeven wordt. Zo ver is het gelukkig nog niet gekomen.

Tips van andere mensen

Heb ook geen tips, behalve dat je sowieso niet gelijk iets af zou sluiten. Het is toch raadzaam om je eerst voor te lichten voor de mogelijkheden zodat je meer overzicht krijgt. Een uitvaartverzekering vergelijken is beter dan gelijk afsluiten. Kijk ook is bij andere verzekeraars voor de uitvaart. Kijk of je goedkoop uit ben en of het misschien te duur is? En wat zijn de dekkingen? Wat ik ook veel lees dat het verstandig is om gelijk na het afsluiten van de verzekeraar contact op te nemen met de uitvaartverzorgers die de uitvaart gaan regelen in het geval van overlijden. Je uitvaartwensen vastleggen schilt een hoop geregel. Ook krijg je alvast een soort band met de uitvaartverzorger. Dit kan prettig zijn”

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd


31 x aanbevolen
Uitvaartverzekering vanaf je 18e
Van de 57 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *