Online een uitvaartverzekering afsluiten

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 4 min.

Vandaag de dag schaft men veel financiële producten online aan. We kunnen ons niet meer voorstellen dat we vroeger helemaal naar een verzekeringskantoor moesten gaan reizen om bijvoorbeeld een uitvaartverzekering te gaan afsluiten.


Uitvaartverzekering online afsluiten

Er zijn daarom diverse interessante voordelen om een verzekering via het internet af te sluiten. Voordeel is dat je een uitvaartverzekering direct kunt afsluiten en daarnaast kan je perfect een overzicht krijgen van de diverse uitvaartverzekeringen die beschikbaar zijn en je kan ze online met elkaar gaan vergelijken. Dus al die verloren tijd door telkens naar het verzekeringskantoor te moeten gaan om papieren formulieren te ondertekenen, of het onnodige wachten daar in de wachtkamer, die zijn gelukkig allemaal verleden tijd. Je hebt dankzij het internet nauwelijks last meer van lange wachttijden en je krijgt daarnaast ook nog eens een perfect overzicht van alle aantrekkelijke voorwaarden, voordat jij uiteindelijk de keuze gaat maken voor de juiste uitvaartverzekering.

Online uitvaartverzekering afsluiten is sneller

Zoals je eerder in de introductie hebt gelezen, hoef je geen weken meer te wachten op het seintje van jouw verzekeringsagent, om te melden dat jouw polis nu gereed is. Nee, dat is zeker niet meer het geval, vandaag de dag stellen bijna alle verzekeraars de voorwaarden van de polis op hun website beschikbaar aan hun verzekeringsnemers, zodat men het nog even online kan nalezen en het daarna direct te ondertekenen. Daarom zal de betreffende aanvraag voor de verzekering direct worden verzonden en worden verwerkt. Als je in staat bent om de belangrijke documenten via de website te ondertekenen, heb je online bijna direct een uitvaartzekering krijgen van goede kwaliteit, met als grote voordeel dat jij niet heen en weer naar het verzekeringskantoor hoeft te reizen.

Vergelijk de uitvaartverzekeringen met elkaar

Je moet met een aantal dingen rekening houden als je de juiste uitvaartverzekering gaat nemen. Op de eerste plaats is er de rente die jij ieder jaar over je geld zult gaan krijgen. Men is er bij het afsluiten van de verzekering niet van op de hoogte dat men naast de standaard rente ook nog eens de zogenoemde winstdeelname zal krijgen. Op dit punt is een uitvaartverzekering vergelijkbaar met een gewone spaarverzekering. Aan de ene kant krijg je een bepaalde minimale rente, maar als de financiële cijfers in jouw voordeel liggen dan kan je veel meer geld ontvangen. Het is absoluut de moeite waard om de uitvaartverzekering vergelijken welke verzekering nu de aantrekkelijkste voorwaarden heeft. Een dergelijke vergelijking is mogelijk via een onpartijdige vergelijkingssite, je kan echter ook de keuze maken om de verschillende uitvaartverzekeringen gewoon handmatig naast elkaar te zetten en de verschillen te onderzoeken. Het is op deze wijze direct helder welke verzekering nu de meest aantrekkelijke voorwaarden levert.

Korting krijgen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Het is waarschijnlijk een beetje raar als je het voor het eerst ziet, maar de diverse verzekeraars bieden desondanks geregeld een basis prijsverlaging aan op hun verzekeringen. Die korting is er voor de gebruikelijke spaarverzekering, voor de autoverzekering onder andere, dit is ook van toepassing op een uitvaartverzekering. Deze prijsverlaging geeft men dan om meer reclame te gaan maken voor een bepaald verzekeringsproduct en doorgaans is die prijsverlaging heel effectief.

De verzekeringnemer heeft er baat bij dat hij/zij extra korting kan krijgen en voor de verzekeraar is dit aantrekkelijk omdat men er nieuwe afnemers bij krijgt voor een verzekering. Het is wel cruciaal bij zo’n speciale aanbieding om even te controleren wat de meevaller nou precies is. Worden bijvoorbeeld bepaalde kosten niet in rekening gebracht of biedt men een hogere rente aan tijdens het eerste jaar dat men de uitvaartverzekering gaat nemen? Het is in elk geval zeker verstandig om even te controleren of er op dat moment geen speciale aanbiedingen of prijsverlagingen zijn, als je op het punt staat om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten. Op deze wijze kan jouw uitvaartverzekering namelijk onverwacht nog aantrekkelijker worden.

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd

Beluister dit artikel op de podcast


30 x aanbevolen
Online een uitvaartverzekering afsluiten
Van de 3 stemmen, Is de score 4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *