Uitvaartverzekering 2016 trends en ontwikkelingen

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 4 minuten

Bestaat er een kans dat je later als de kwaliteit van het leven minder wordt je gaat kiezen voor zelfdoding en euthanasie is het goed om eerst te lezen wat de voorwaarden zijn van de uitvaart verzekering. Deze keert in sommige gevallen namelijk NIET uit.

index Inhoudsopgave:


euthanasie

Uitvaartverzekering wordt populairder

Zoals je waarschijnlijk wel is over hebt gelezen is het onder het meest van de Nederlanders vanzelfsprekend om een uitvaartverzekering af te sluiten. In 2014 waren 70% van alle Nederlanders verzekerd voor de uitvaart. In 2015 lag het percentage van alle Nederlanders op 75%. Er is een test gedaan waarin blijkt dat we in het jaar 2016, ongeveer 3/4 (drie van de vier) Nederlanders die ouder zijn dan 21 jaar, een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Zoals je kunt zien is een uitvaartverzekering steeds populairder.

Toch zijn er nog een aantal actuele trends in de uitvaartverzekering die erg opvallend zijn te noemen. Een aantal hebben we in dit artikel inzichtelijk gemaakt.

Uitvaartverzekering Natura – Het Populairst

Een aantal jaar geleden was er nog een onderlinge strijd tussen de natura verzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Momenteel heeft de natura- uitvaartverzekering de strijd gewonnen. Het lijkt volgens verzekerden dat er desondanks door inflatie, garantie is voor waardig uitvaart een meest belangrijke reden. Bij een kapitaal verzekering dien je ook zelf rekening te houden met de inflatie. Door de inflatie stijgen alle kosten altijd. Elk jaar wordt alles dus duurder. Ook een begrafenis of een crematie. Bij een kapitaal verzekering, verzeker je de uitvaartkosten voor een bepaald bedrag. Als je een aantal jaar geleden, je eigen hebt verzekerd voor een bedrag van €4000,- is dat over een aantal jaar misschien te weinig en ben je onderverzekerd. Daarom is het noodzaak je per jaar te her-indexeren. Dit kan na enkele jaren, zoals we al eerder hebben ervaren, bijhoorlijk hoger uitvallen als je had verwacht.

Liever gecremeerd dan begraven.

Een opvallende conclusie kunnen we halen uit de cijfers van de test. Steeds meer mensen willen een uitvaartverzekering afsluiten voor een crematie. Vooral de jongere mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten hebben voorkeur om gecremeerd te worden. De iets oudere generatie wil graag de klassieke uitvaart hanteren al komen ze te overlijden. Maar ook in de ‘oudere generatie’ heeft het steeds vaker de voorkeur gecremeerd te worden .

Over het algemeen kost een uitvaart ongeveer €8000,-. Het schilt niet veel in de prijs of je een begrafenis of een crematie kiest. Een crematie is hierbij iets goedkoper. Ook de premie van een uitvaartverzekering zal niet veel stijgen of dalen.

Jongere mensen verzekeren zich voor de uitvaart

Iets wat we vroeger minder hadden en nu meer, is dat we steeds meer zien dat jongere mensen een uitvaartverzekering afsluiten. Vroeger waren het mensen 30 en 50 jaar die het gros in die leeftijd zich lieten verzekeren voor de uitvaart. Steeds meer jongere mensen zeggen dat ze zich bewust zijn van de kosten die bij hun of de uitvaart van hun partner komen kijken. Jongere mensen zijn hier vaak veel bewuster mee bezig als vroeger werd gedaan.

uitvaartverzekering afsluiten gebeurt het meest vanaf de leeftijd:

* Sommige jongere zijn nog mee verzekerd onder de uitvaartverzekering polis van de ouders. In dit geval kan de tabel hierboven, een vertekend beeld geven

Verzekering voor de uitvaart in 2016

Als je het belangrijk vindt dat nabestaanden niet belast hoeft te worden in roerige tijden. En vindt je het ook belangrijk dat nabestaanden de kosten niet hoeven te betalen? Dan is een uitvaartverzekering in 2016 nog niet eens zo gek. Je kan makkelijk de keus maken wanneer je de premie wilt betalen. Bijvoorbeeld per maand of per kwartaal. Daarom is een uitvaartverzekering voor vele betaalbaar. Zo ben je verzekerd tegen de kosten voor de uitvaart of diensten van de uitvaartondernemer.

Het is verstandig om eerst daarom de uitvaartverzekeringen te vergelijken met elkaar. Kijk welke wensen het best past bij de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekeraar, voordat je het online afsluit en wilt regelen.

“Vroeg of laat krijg iedereen mee te maken. Steeds meer jongeren vinden het ook belangrijk zich te verzekeren tegen kosten voor de uitvaart Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering
vergelijken

Doordat je per maand premie betaald, is het voor vele mensen betaalbaar zich te verzekeren voor de uitvaart.


21 x aanbevolen
Uitvaartverzekering 2016 trends en ontwikkelingen
Van de 16 stemmen, Is de score 4.7 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *