Rondleiding uitvaartcentrum #1 Yarden Oosterhout

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog2 Comments

Hier midden in het centrum van Brabant is het nieuwgebouwd, crematorium huis van Brabant gevestigd in Oosterhout. Dit duurzame en moderne gebouw van Yarden wordt ook wel “huis van Brabant genoemd”. We gaan kijken hoe het eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn.

Inhoud pagina


Yarden uitvaartcentrum . Locatiemanager Guido Houtzager

Een bijzondere binnenkomst, echt een gastvrije ontvangst. Daar is het huis van Brabant ook heel erg trots op. Guido Houtzager is locatiemanager van het Yarden huis. Hij vertelt over het nieuwe crematorium huis. We hebben nog een post over Yarden Oosterhout geplaatst

uitvaartcentrum yarden in oosterhout

De Familiekamer

De Familie kamer is een intieme kamer waar je met de familie voordat de dienst begint, even tot rust kan komen. Elkaar nog even een knuffel geven te geven, nog even wat zeggen tegen elkaar. Of nog even een tekst voorbereiden. Dat willen we in een zo’n rustige omgeving laten doen, vertelt Guido. Zo zie je ook de wandtekening, waar we de natuur terug laten komen.

Natuur op de Muur (uitvaartcentrum binnenkomst)

De ruimte is voorzien van al het gemak waardoor het ook een rustiger gevoel kan geven. Een eigen minibar, eigen garderobe, in principe alles wat je nodig hebt om fijn nog even samen te kunnen zijn.

Belangstellende ingang

De belangstellende komen binnen via een andere eigen ingang. De wachtruimte met restaurant. Bij het Crematorium Huis van Brabant hebben ze voor de dubbele functie gekozen omdat ze kleinschalig zijn. Dat betekent dat ze maar één aula hebben. En één restaurant. Een voordeel, want je komt dus geen andere familie tegen, je ben echt als familie de enige hier in het pand.

Bij de Bruins uitvaartorganisatie hebben ze drie functies binnen het crematorium

led verlichting uitvaartcentrum sfeer impressie uitvaartcentrum sfeer impressie lichtenuitvaartcentrum sfeer impressie

Functies binnen het crematorium

 • De opbaar ruimte verzorgen
 • De 24 uur ruimte verzorgen
 • De zorg verzorgen voor de plechtigheid

Wat gebeurt er met de overledenen na de verzorging?
Wat gebeurt er met de overledenen nadat de verzorging is gedaan?
Bij ons uitvaartcentrum (Oosterhout) zijn een aantal opties mogelijk:

 

 1. Je kunt er voor kiezen om de overledene op een 24 uur kamer te plaatsen. Het is als het ware een soort hotelkamer bezoek voor de overledenen.
 2. Je kunt er voor kiezen in de dagen voor de dienst, een aantal momenten zijn dat je een bezoek kan afspreken. Een dan kun je vrienden kennissen en de overige familieleden Kun je dan een moment geven om afscheid te nemen van overledenen.

Kan familie afscheid nemen op de dag van de plechtigheid?

Ja, ook dat kan intiem of in een grote groep. Zowel in de aula of we voegen de 2 kamers samen. Dat zorgt voor extra plaatsen, een aantal plaatsen die we nog kunnen uitbreiden. Met een grote of kleine groep kun je daar terecht, en toch intiem afscheid nemen. De twee ruimtes, kunnen 1 ruimte gemaakt worden

 • uitvaartcentrum4
 • uitvaartcentrum7

De aula van het Crematorium.

uitvaartcentrum uitzicht

Het uitzicht is geweldig. Je ervaart een hele rustige sfeer. Het uitzicht geeft een heel ruimtelijk gevoel. Dat is ook écht een van de bedoelingen van deze ruimte. Het is een vrij intieme ruimte, waarbij je met zijn allen naar voren kijkt, naar de overledenen. Iedereen moet het gevoel hebben dat er een bepaalde rust hier is. En of je nou met 40 mensen bent of ik bij met 150 mensen in deze ruimte, toch blijft het intiem en blijft een “Grande” uitzicht tot aan de bossen dat geeft een mooi beeld.

uitvaartcentrum Yarden Oosterhout, de aula...

Meer dan 100 man naar begrafenis of crematie (uitvaart)

Wat als je nou meer dan 200 mensen naar de uitvaart komen? Als je met Tweehonderd man komt, kunnen we wanden opzetten. Daardoor heb je snel 50 plaatsen beschikbaar. Als het nog drukker wordt, kunnen we nog een wand open zetten waardoor het restaurant er gewoon bij komt. Dan is er in totaal bijna plaats voor 300 mensen.

lightwall sfeerlicht thema bij de uitvaartclubsfeer uitvaart

Lightwall (sfeerlicht)

Sfeerlicht Is in het hele pand verwikkeld en eigenlijk led verlichting die een sfeer kan bepalen. Het kan een thema zijn van de familie. Soms gebruiken mensen de kleurthema van de bloemen die geleverd zijn. Maar het kan ook gebruikt worden waarbij clubnummers gebruikt worden, voor jongeren bijvoorbeeld. Soms word er om de kist gedanst en de lightwall word dan gebruikt om de uitvaart in een soort ‘clubsfeer’ te laten plaatsvinden. Aan alles is gedacht.

De laatste handeling de invoer

laatste handeling

Je Ziet een ontzettende stijging in het aantal mensen dat de wensen heeft om toch als laatste bij de invoer aanwezig te zijn. Wat de ruimte uniek maakt, is dat de kist vrij hoog op de baar staat. Dit zorgt ervoor dat mensen naar de tekst boven de kist gaan kijken:

” I close my eyes only For a moment, and the moment’s gone ”
Yarden Crematorium Oosterhout

Je gaat eigenlijk meteen naar het glazen dak kijken en het licht zie je er ook langzaam door heen komen. Ceremonieel gezien is dat erg mooi, een hele bijzondere ervaring.

Contact Yarden uitvaartcentrum Oosterhout

Florijnstraat 60, 4903 RM Oosterhout
yarden-brabant.nl
076 560 0585

7 x aanbevolen
Rondleiding uitvaartcentrum #1 Yarden Oosterhout
Van de 52 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

2 Reacties op “Rondleiding uitvaartcentrum #1 Yarden Oosterhout”

 1. Goed artikel. Ik ben zelf woonzaam in Oosterhout. Altijd fijn om te weten hoe het in zijn werking gaat en om te kijken wat de mogelijkheden zijn per uitvaart- verzorgeraars.
  Bedankt Groet Ruben

 2. Hi Goed artikel, Wel ben ik niet zo blij met de sfeer bekleuring van het uitvaartcentrum. Het mag wel iets luchtiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *