Het regelen van een uitvaart

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Het is gek maar sommige nog nooit zoveel met dood meegemaakt. Ik helaas wel. Weet je wat het aller heftigste is? Als het heel erg dichtbij kom. Als je met andere mensen praat heeft de ene wel en de ander niet veel met de dood te maken gehad.

Inhoud pagina


welke uitvaartverzekering

Heb je het wel eens een andere gevraagd of ze wel eens met de dood geconfronteerd zijn? En gezegend mens ben je zeker, als je weinig met de dood hebt meegemaakt. Uiteraard is het voor een uitvaart verzorger wel anders. Die maakt letterlijk dagelijks een uitvaart mee.
Vergis je daar niet in de uitvaart verzorger heeft hele moeilijke gevallen moeten regelen voor de uitvaart. Dit kan zeer confronterend zijn. Een uitvaartverzorger legio aan verdriet mee. Zo doet het erg veel pijn al zijn de jonge kinderen betrokken bij de dood. Maar is het ook super erg als een ouder echtpaar in eens! Uit elkaar gerukt worden.


Uitvaartverzorgster is een heftig beroep

Soms zijn mensen 70, of soms 71 jaar bij elkaar geweest. En moet ze ineens zonder elkaar leven. Jill Murel van Monuta memoriam in Rotterdam, is zelf nog vrij jong. We vroegen aan haar wat haar trekt aan het beroep en waarom ze voor dit beroep heeft gekozen.

Bij Jill Murel, is het iets wat vroeger al in huis had. Ze vond het op haar zevende al interessant alles rondom de dood. Ze wilde altijd al naar een begraafplaats en ze wilde altijd al gaan kijken.


uitvaart verzorger ben je zomaar

Sommige kleine kinderen speelde met poppen, maar Jill was in feite al bezig met een uitvaart regelen. Altijd al gefascineerd rond de dood geweest. Misschien komt het omdat ze op haar 15e heel erg geconfronteerd is met de dood

Ongeveer 10 uitvaarten in een jaar, allemaal vrienden van ouders et cetera. Dat is best veel voor een kind van 15

Maar Jill Murel werd zelfs rond die leeftijd een beetje kritisch. Zo lette ze al snel bijvoorbeeld op de openbaring of de doorloop of het wel praktisch genoeg is. Of die verzorger / de heer niet zo goed sprak of niet zo betrokken gevoel kreeg. Waar zal dat aan liggen?

“Als ik zó kritisch wordt, moet ik het eigenlijk zelf gaan doen”Jill Murel - Uitvaartverzorging

Ze is toen al een dag ben je gaan lopen met een uitvaart onderneemster. Gewoon puur om informatie in te winnen. Jill wilde weten wat het was en wat voor opleiding ze daarvoor nodig had.

Een moment van afscheid nemen. voor de plechtigheid

De familie ruimte wordt gebruikt om afscheid te nemen van de overledene. In de familie kamer komen mensen eigenlijk samen voor de plechtigheid. Dus je moet zien dat ze hier ongeveer drie kwartier hier zijn, Meestal is het gebruikelijk tussen de twee / drie de tijd kwartier willen nemen om afscheid te nemen.

  • voorkant2
  • koffiekamer1

De scheidingslijn tussen leven en dood is heel dun.

tussen leven en dood uitvaart

Moet je als uitvaart ondernemer en ervaren toch? Vroegen we aan Jill Murel, of ze daar zelf ook iets van ondervindt en hoe ze daar tegenaan kijkt.

Sinds ze in het vak zit houd ze wel meer van het leven meer genieten van de mooie lucht de bloemen de bijen. Laten we het op die manier even zeggen. En je leert echt meer te genieten van het leven want elke dag kan je laatste zijn.

Uitvaartverzekering

Soms komen mensen er op latere leeftijd achter. Wat als je geen uitvaart verzekering hebt. Het is toch verstandiger als je het wel doet want een beetje uitvaart kosten toch wel snel € 10.000 op zijn minst misschien wel. En dan vraag jezelf af kost het nou zoveel geld om dus dood te gaan, en dan ga je kijken en dan zie je toch dat er veel meer bij komt kijken

Als je een beetje uitvaart hebt, heb je al snel ongeveer 15 mensen aanbod. Die komen naar de plechtigheid. Hoe meer opkomst, hoe duurder.

tijd om de uitvaart(verzekering) te regelen?

Tijd om te regelen?

Hoeveel tijd, een uitvaart verzorger kwijt is, met een beetje uitvaart verzorging?

Je moet er echt de tijd voor nemen je moet een hoop te hebben vertellen, verteld Jill. De uitvaartverzorger moet zorgen dat de nabestaanden alle informatie goed tot zich neemt en het ook begrijpt. Meestal gebeurt zo gesprek tweeënhalf uur. Je kon bij iemand binnen uit de meest kwetsbare periode van een leven in principe als we een vreemde. En daar moet je ook de tijd voor nemen voordat je echt wordt toegelaten en ze naar je willen luisteren.

Overbrengen van overledenen

Overleden persoon over laten vliegen

Als mensen over gebracht worden vanuit het buitenland. Wordt dat vaak gedaan in een wat duurdere kist. De kist is dan van de binnenkant van zinken metaal. Ook het lichaam wordt dan in de gebalsemd. Anders kan gaan stinken en sneller gaan rotten.

Bang voor het spreken voor nabestaande van de overledenen?

De uitvaart verzorgster heeft geleerd dat ze tijdens het spreken over hoofde hele moet kijken. Soms wordt het wel eens gebeuren dat ze iemand recht in de ogen aankijkt, en dan vergeet ze haar tekst.

Het is zeker verstandig om nu je gezond bent na te denken over hoe je voorbeeld begraven wilt worden of gecremeerd. En te denken wat je uitvaart wensen zijn. Volgens Jill is dit zeker verstandig

Dat maakt het voor de nabestaande altijd een stuk makkelijker. Je kunt van tevoren je wensen aangeven. Als je in ieder geval alvast de keus maakt Volker meer of begraven is het voor je nabestaanden stuk makkelijker om later die keuze te moeten gaan maken. En je via wensen formulier- alles duidelijk maken, wat je maar wilt.

— De bloemen
— De rouw kaarten
— De muziek

Tip: je kunt dit later altijd aanpassen

Toch verstandig dus de uitvaart en de verzekering om in te verdiepen. Want dat is toch wel iets wat je als je het van tevoren regel dan zadel je de nabestaanden niet op met vraagstukken. Misschien scheelt dat enorm, adviseren we.

Plus je kunt ook aangeven zoals je het graag zou willen. Als je het niet doet voor jezelf, doe het dan voor de nabestaanden onder het genot van een kopje koffie of een wijntje neem je rustig de vragenlijst door van de wensen voor de uitvaart. Kijk voor meer informatie bij Jill Muler

12 x aanbevolen
Het regelen van een uitvaart
Van de 22 stemmen, Is de score 4.6 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *