Rouwadvertentie: Uit de bajes

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 5 minuten

Elke rouwadvertentie kent zijn eigen verhaal erachter. Bart Moore beschrijft de ervaringen, geuit naar een uitvaartverzorger. Let op: dit is een verhaaltje van een uitvaartverzorger
Bart Moore

index Inhoudsopgave:


rouwadvertentie2

Bovenin de jaren 60 flat….

Boven in een jaren 60 flat zitten de families naast elkaar en wonen daar vaak ook. Het ruikt naar kruidig lekker eten. In de keuken buigen twee vrouwen zich over hun pan met een rijststomer en een pan bakkeljauw.

De vader is overleden van de mensen, en dus moet er wat geregeld worden en kom ik langs.

De sfeer in de woonkamer

De sfeer in de woonkamer is aanwezig maar toch warm. Op de ramen zit een condenslaag. De stoelen staan in een kring. Elke stoel is bezet, met vrouwen.

De zoon neemt vervolgens het voortouw en wilt graag vertellen, hoe het zit. “Dit zijn dan mijn 7 zussen. Ja ik zal je vertellen wat er precies is, ga maar zitten en ik zal je zeggen wat er allemaal moet gebeuren”

“Ons pap is in het ziekenhuis overleden”, verteld de jongste zoon. “Hij moet echt naar huis komen hoor”.

Ik antwoord met: “Dat is goed. We gaan dat zo direct regelen”
De zoon zegt “Oké, een begrafenis in Zuylen in Breda”

Ik merk op dat de zussen van de overledenen overigens geen ruimte krijgen voor eigen inbreng voor hún wensen en gedachtes bij de uitvaart van hun vader.

Plotseling rinkelt mijn telefoon. “Mijn excuses”, mompel ik, terwijl ik duidelijk maak dat ik de telefoon even moet aannemen. “Het is iemand van kantoor.”

De verzekeringsmaatschappij

Mijn Collega van het kantoor verteld dat hij van de uitvaart- verzekeringsmaatschappij heeft doorgekregen dat de vader die is overleden, al een tijdje is geroyeerd… Hij heeft al zeker twee en half jaar geen premie meer betaald!.

Terwijl de medewerker van het kantoor mij uitleg hoe het zit, zie ik kinderen van ongeveer vijf- tot hooguit 10 jaar binnenkomen, met bord eten. Tijdens dat ik dit zie hang ik op met mijn collega van het kantoor. Oké, dacht ik…

… “Ik heb vervelend nieuws” zeg ik tegen de familie, die ik midden in een gesprek stoor. “Ik moet helaas mededelen dat de uitvaartverzekering niet zal uitkeren, dit komt omdat Uw Vader al meer dan twee jaar zijn premie niet meer heeft betaald…”

Emoties lopen hoog op

De Dames reageren daardoor wat geschokt. “Neen!, en wat moeten we nu doen?!?” Een andere familielid reageert met “Dat is een flinke financiële tegenvaller ouwe, hij had een naturapolis.” En de zus weer met: “Hij had dus een natura uitvaartverzekerings- polis, dan zou die alles moeten uitkeren en ook betaald moeten worden, daarvoor heeft hij toch alle premies betaald en jarenlang?”

Terwijl de dames discussiëren met elkaar staat plotseling ineens vanuit het niets hun broer op; hij pakte het stoeltje waarop hij zat en zwaait ermee boven zijn hoofd. “Potverdomme, hij heeft wel betaald! Natúúrlijk heeft hij wel betaald man!”

Ineens is de sfeer in de flat opgelaten en slaat de sfeer om. De vrouwen beginnen plots allemaal te gillen… Ik heb vaker dit soort situaties meegemaakt, met alle respect. “Dit helpt absoluut niet!” zeg ik overtuigend terwijl ik opsta en mijzelf zo groot mogelijk probeer te maken door mijn adem in te houden. Gelukkig dacht ik, want de zoon zette zijn stoel neer en pakt zijn mobieltje en begint te bellen met een mooie nieuwe telefoon. Waar de man naar toe belt weet ik denk ik al. Hij wil verhaal halen bij de verzekering.

“Pas op hoor”, verteld een van de vrouwen. “Zodra hij boos wordt, wordt hij gek, en kan hij alles kort en klein slaan”

Ik merk dat de woedeaanval, waarvoor de vrouw mijn waarschuwt, nu gaande is bij de man. De persoon die hij aan de telefoonlijn heeft krijgt namelijk de volle laag. Scheldwoorden en dreigementen worden gegooid naar het hoofd aan de andere kant van de lijn.

Wederkeren van de rust

“Waarom keren jullie niet uit?, Jullie moeten wel uitkeren want me vader heeft betaald. Als je nu niet gaat uitkeren, dan kom ik nu langs, en trek ik je over je bureau heen en geef je een paar batsen!” Ik snap ergens zijn reactie en kan me goed inleven. Ik loop naar hem toe en neem de telefoon van hem over. Ik zeg hem rustig: “Excuus voor het gedrag van de meneer, hij is emotioneel van het overlijden van zijn vader” vertel ik de andere kant aan de lijn.

“Mijn vader heeft verdomme wel betaald” Schreeuwt de zoon. “Ik heb toch alles gezien alle afschriften?” Terwijl ik dat hoor van de zoon, vraag ik de mevrouw: “Kunt u mij vertellen wat er aan de hand is mevrouw”? De mevrouw aan de lijn begint te kijken in het systeem, terwijl ik hem op de luidspreker zet en de rust wat meer is wedergekeerd.

De medewerker van de uitvaartverzekering kantoor antwoord met “Er is wel inderdaad premie betaald, die premie is ook voor de uitvaartverzekering, van zijn zoon, en niet voor de overleden heer zelf Mevrouw” verteld de medewerker van de uitvaartverzekering. Terwijl hij op de luidspreker staat, begint de zoon vervolgens weer met schelden en er komt echt stoom uit de oren van de zoon.

Angstig en stil kijken de zussen naar mij, en de kinderen verplaatsen zich naar een andere kamer. Ze zijn bekend met dit fenomeen kennelijk.

Net vrij uit de bajes

“Mevrouw?” vraagt de mevrouw. “Ja” Antwoord ik. Ze pakt het gesprek weer op en verteld er nog bij: “Er is sinds twee jaar betaald voor jouw verzekering”, ik zeg “Oké, bedank voor je informatie”. Nadat de verbinding is verbroken heb, vertel ik het aan de zussen.

“Sinds twee jaar….”, herhaalt één van de zussen. En ik knik, ja.

“Nou, dan is pappa gaan betalen vanaf het moment dat je in de bajes zat denk ik” zegt ze tegen haar broer. “Hij is net terug daarvan” fluistert weer een andere zus. De zoon gaat naar de keuken, en rookt een sigaretje onder de afzuigkap.

Ik bespreek de uitvaart veder met de vrouwen.

“- Voor een klein bedrag per maand ben je al verzekerd voor de uitvaart-” Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk
uitvaartverzekering

Voor een klein bedrag verzekerd voor de uitvaart


17 x aanbevolen
Rouwadvertentie: Uit de bajes
Van de 32 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *