Overlijdensrisico- verzekering

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Het is niet leuk om over na te denken, maar wat gebeurt er als je overlijdt? Voor je nabestaanden heeft het behalve emotionele ook financiële gevolgen. Kun je partner bijvoorbeeld de hypotheek nog wel betalen als je er niet meer bent?

Inhoud pagina


Waarom een overlijdensrisico verzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je je hiervoor verzekeren; die keert een bedrag uit aan je nabestaanden als je overlijdt.

Je partner kan dan het bedrag gebruiken om bijvoorbeeld je hypotheek af te lossen, extra kinderopvang te regelen of de studie voor je kinderen te betalen. Maar er zijn nog meer redenen om je te verzekeren, je partner krijgt namelijk niet altijd een partnerpensioen als je overlijdt.

Als je werkloos bent en je overlijdt, dan keert je vorige werkgever vaak helemaal geen partnerpensioen uit. Je hebt overigens waarschijnlijk geen overlijdensrisicoverzekering nodig als je bijvoorbeeld alleenstaand bent en in een huurhuis woont.

Misschien een open deur, maar een overlijdensrisicoverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering keert namelijk altijd uit na overlijden en is bedoel .om de crematie of begrafeniskosten te betalen.

Wat doet overlijdensrisico verzekering wel en wat niet

Wanneer niet

Als je alleen bent of woon in een huurhuis is het niet aan te raden een overlijdensrisico verzekering aan te schaffen. Als je geen hypotheek bezit of bijvoorbeeld geen kinderen heeft.


hoeveel procent heeft deze soort van verzekering. [ 4 op de 10 ] Nederlands heeft géén overlijdensrisico verzekering

Wanneer wel

Bij (groot) huis aankoop, en wanneer je partnerpensioen wilt afdragen. Of aflossen van eventuele (grotere ) schulden. En je niet wilt dat je kinderen of nabestaande deze schulden moeten afbetalen.

hoeveel procent heeft deze soort van verzekering. [ 6 op de 10 ] Nederlands heeft wel een overlijdensrisico verzekering

.
  [Download dit schema] (rechtermuisknop en opslaan als)

Opties bij een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering heeft een beperkte looptijd, denk aan 10 of 20 jaar. Als die looptijd is verstreken, dan volgt er geen uitkering meer als je daarna overlijdt.

Er zijn verschillende opties als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Ten eerste kun je kiezen welk bedrag je wilt verzekeren. En ten tweede, hoelang de verzekering loopt. Ten derde of het verzekerd bedrag gelijk blijft of daalt na verloop van tijd.

Het verzekerde bedrag hangt namelijk vaak samen met je hypotheeksom. En bij een gelijkblijvend kapitaal krijgen je nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd.

Kies je voor een dalend bedrag, dan is de premie lager en daalt het verzekerd bedrag ieder jaar. Deze vorm sluit je vaak in combinatie met een annuïteitenhypotheek. Je lost jaarlijks immers een deel van de hypotheek af waardoor de lening steeds lager wordt en je alleen nog de overgebleven lening verzekerd.

Kosten en de verzekering


Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? dikke kans dat je minder premie betaalt als je overstapt. De uitvaartverzekeringen hebben namelijk hun premies de laatste jaren flink verlaagd. Ook is er sinds 2013 geen verschil meer in premies tussen mannen en vrouwen. En hierdoor betalen mannen een nog lagere premie, en kan het verschil oplopen tot duizenden euro’s voor de totale looptijd.

Je kunt in de vergelijker van de uitvaartverzekeringenvergelijken.net/ nakijken hoeveel voordeel dit oplevert. We vergelijken alleen polissen met gelijkblijvende premies.


Trends Overlijdensrisico verzekering

Hieronder kunt u een handige infographic vinden over de kosten van een laatste rustplaats. De top 10 is weergegeven.


Bekijken of downloaden

Wilt u dit bestand groter bekijken? Klik dan op de afbeelding. Je kunt dit bestand ook downloaden. (rechtermuisknop -> opslaan als) .
.
Download:
10 goedkoop vs duur
download infographic grafkosten[ overlijdensrisico verzekering ]

Bronnen en artikelen

1 x aanbevolen
Overlijdensrisico- verzekering
Van de 20 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *