Overledenen opbaren

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 3 minuten

Hoe wordt de overledenen opgebaard? Hoe ligt de overledene erbij? En welke kleding heeft de dierbare aan als hij/ zij ligt opgebaard.

De overledenen ligt vaak opgebaard in de vierentwintig uur kamer. Bij de 24- uur kamer wordt de overledenen opgebaard. Hier kan de familie en goeie vrienden dag en nacht bij de overledenen langskomen. Ze hebben de sleutel, een zit hoekje, een keukentje. Ze kunnen op de bank een dutje kunnen doen bij de overledenen.


Op welke verschillende manieren kun je overledenen opbaren?

In de kamer is het koud, waar de overledenen slaapt. Dat is om de conditie van het lichaam goed te houden. Anders zou het lichaam sneller gaan ontbinden. De plaats waar de overledenen op licht is niet zo’n comfortabel als waar je thuis op ligt. Het is een gekoeld bed, een koelbed. Dat betekent dat de overledenen op een stalen plaat ligt. Deze plaat bedekt is met een stof. Dit komt omdat staal goed geleid en dus sneller het bedje koud kan worden.

Als je het doek weg doekt weghaalt dan zie je gewoon metaal dat is het koelelement wat het lichaam koud houd.

In welke kleren of pyjama wordt de overledenen opgebaard?

Dit hangt helemaal af wat de familie wilt. Als ze willen dat pappa of mamma in een pyjama ligt dan is dat gewoon goed. Willen ze in een pak of gewoon in een spijkerbroek? Dan is dat ook geen probleem. Ook met hoofdbedekking, met een pet bijvoorbeeld of geen pet, zonnebril. Echt alles kan alles mag.

Mag je ook bepalen hoe de overleden persoon erbij ligt?

Als iemand met zijn handen in zijn zakken wilt liggen omdat ze er zo herkenden dan mag dat gewoon. Als het maar respectvol naar de overledenen toe is, en als het maar de wensen van de familie van de overledenen is. Dan mag dat altijd gewoon. Normaal gesproken leggen we altijd de handen op zijn of haar buik. Of naast het lichaam.

Condoleanceregister

Het condoleanceregister is ook altijd op de familie / bezoekkamer aanwezig. Soms zijn er bepaalde bezoek uren. Mensen die hier dan op bezoek komen krijgen dan de gelegenheid om hun de volgende gegevens in te vullen:

— naam
— adres
— postcode

Na het invullen van deze gegevens krijgt hij of zij een bedankkaartje van het uitvaartcentrum

Wat is het verschil tussen een rouwkamer en op familiekamer?

Een rouwkamer is een gewone opbaar kamer, waar mensen gewoon een halfuurtje of een uurtje een bezoek kunnen brengen aan de overleden. Hier ligt de overleden gewoon in de kist. Deze kist is niet gekoeld. De overleden wordt vlak voordat de plechtigheid begint uit de koelingskamer gehaald. Dus vlak daarvoor wordt de overledenen naar de rouwkamer toegebracht.

Moet je altijd in een dezelfde soort kist begraven te worden?

Nee, er staat nergens in de wet dat je in een kist begraven moet worden. Dat mag op een deken, maar dat mag ook op een plank. Dat mag je zelf weten.

Het bed

Het gebeurt wel is dat mensen willen dat de overledenen thuis opgebaard moet worden. Het bed kan worden ingeklapt en worden meegenomen naar de mensen thuis. Eronder zit een heel apparaat. Dat is een koeling om het lichaam koel te houden.Zodra het te warm wordt, springt de thermostaat weer aan. Zo wordt de overledenen op temperatuur te houden.

Wil je meer weten over de kosten? kijk dan op uitvaartverzekering vergelijken

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd


28 x aanbevolen
Overledenen opbaren
Van de 52 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *