Hoe ziet jou uitvaart eruit

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog2 Comments

Hoe een uitvaart eruit komt te zien is vaak voor degene die in leven is niet zo prettig om over na te denken. Voor de nabestaanden is het eigenlijk nog minder leuk. Daarom vinden de meeste Nederlanders dit belangrijk om in leven en wel zijn te regelen. We hebben een #infographic gemaakt en de veel voorkomende #quotes van internet gehaald om zo een beter inzicht te krijgen wat de Nederlandse bevolking verstaand onder een #uitvaart

Bijlage #uitvaart

Hieronder kunt u het bestand downloaden om een groter formaat van het informatie- plaatje te bekijken.

Waarom?

Deze infographic is in het leven geroepen om de uitvaart iets meer tastbaar te maken. in de eerste instantie denkt men hier totaal niet , of veel later, aan. De basis ‘mindmaps’ over hoe een uitvaart er uit zal komen te zien, besproken.

Hoe ziet je uitvaart eruit

“Eigenlijk mag alles wel. Zolang m’n nabestaanden het maar fijn vinden.”

Het is het laatste wat u kunt betekenen en kunt regelen voor uzelf en de nabestaanden. Er zijn veel mensen in Nederland en die mensen hebben allemaal verschillende gedachtes en emoties op #1 dag. Diezelfde mensen denken ook, vaak verschillend en hechten andere waarden dan andere voor hetzelfde begrip: de uitvaart, hoe gaat het worden?


We hebben quotes uit bekende blog / foras gehaald om een betere inkijk te krijgen in de fantasieën en wensen bij de uitvaart.


We hebben de meest gangbare zowel opvallende reacties geciteerd

Voor mijn nabestaanden wel een feestje. Ik wil begraven worden, want dat is duurzaam, en zo’n kei lijkt mij ook wel wat.

Goedkoop is prima. Eigenlijk mag alles wel van mij. Zolang m’n nabestaanden het maar fijn vinden.Kamina

Mijn uitvaart wordt cremeren en de as uitstrooien. Ik hoef geen urn of plaquette. Deze wensen heb ik zo in m’n uitvaartverzekering laten opnemengianni61
Een vriend zijn vader overleed, toch was dat was een fijne uitvaart.

Er was een koffieruimte en een aula waar wat stoelen en banken stonden. Mijn vriend zijn vader, lag opgebaard, achter een hopen muur. Dus je kan het niet direct zien.

In de aula was rustige muziek maar niet te dramatisch.

In de koffie en thee ruimte was na 10 minuten stilte en geroezemoes de zoon, die nam kort het woord.

Gewoon 1,5 uur herinnering ophalen dat soms met een lach ging… Zoiets zou ik ook graag willen. I.p.v de 3 tranentrekkende liedjes en ongemakkelijke stiltes.

En ja, er was genoeg ruimte voor verdriet maar het was een mooie dag met echte emoties, maar toch een lach.Droopie

Dame op leeftijd sprak geëmotioneerd een gedicht uit bij de #uitvaart van haar hoogbejaarde vriendin: ‘Ga maar, en laat los.’ #indrukwekkendC.Mensink-Ferguson
Toen we 34 jaar gelukkig getrouwd waren hadden we verwacht dat er vele jaren zouden volgen. De aller laatste wens van mijn vrouw was: in de door haarzelf aangelegde tuin begraven te worden. Frenk Windels
4 x aanbevolen
Hoe ziet jou uitvaart eruit
Van de 18 stemmen, Is de score 4.8 s (gemiddeld)

2 Reacties op “Hoe ziet jou uitvaart eruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *