Wel of Geen Uitvaart Verzekering?

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Veel mensen vragen zich af of het nodig is om zich te verzekeren tegen de kosten voor een uitvaartverzekering. De kosten voor bijvoorbeeld rouwvervoer, of recht op een ‘plaats’ op het grafplaats of op het urnenveld. De meningen hierover, zijn verdeeld. Toch kiest 70% van alle Nederlands om zich wel te verzekeren voor de dag van hun uitvaart.

Toch is de twijfel van de mensen terecht. Je denkt (als het goed is) niet de gehele tijd aan; dood gaan of het regelen van je uitvaart. We zochten de meningen uit, en waarom we vinden dat, een uitvaartverzekering afsluiten, wel verstandig is. Je kunt ook zelf gaan sparen voor de uitvaart. Je weet (vaak) niet wanneer het gebeurt.

Inhoud pagina


Waarom wel verzekeren?

Je weet (meestal) nooit wanneer je dood gaat. Als je gaat verzekeren voor je uitvaart moet je premie betalen. Meestal gebeurt het betalen van de premie, per maand. Dat kunnen we zien als een ‘nadeel’…

  • Je betaalt premie, maar weet niet wanneer je dood gaat. (hoelang je premie gaat betalen)

.. Het ‘voordeel

  • Je bent verzekerd voor dure kosten van de uitvaart als je komt te overlijden.
  • Je kunt nabestaanden ontzorgen, in tijden dat hun hoofd graag willen rouwen en geen zin hebben met het regelen van een uitvaart
  • Zoals je het wilt, wilt je vooraf regelen.

De hoge kosten van een uitvaart.

Als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten ben je dus gedekt voor kosten van de uitvaart. Een crematie of begrafenis kost veel geld. Een uitvaartverzorger voor de plechtigheid, de kist en rouwkaarten etc. moeten nu eenmaal betaald worden. Ook de kosten voor een plaats op een begraafplaats of een urnenveld zijn uiteenlopend en soms erg hoog. Hieronder hebben we een afbeelding getoond die de gemiddelde kosten van een uitvaart laten zien. We hebben daar trouwens een artikel hoe je de kosten van je uitvaart kan berekend, aan de hand van jou wensen.

.
  [Download dit schema] (rechtermuisknop en opslaan als)

Waarom een uitvaartverzekering?

uitvaartverzekering huilen, masker

Een uitvaartverzekering een optie die als meest wordt gekozen in Nederland, om de kosten te dekken van de uitvaart plechtigheid. Je kunt vaak sparen voor een uitvaart. Niets in het leven is zeker en soms gebeurt het dat mensen op latere leeftijd hun spaarrekeningen moeten gebruiken voor onvoorziene kosten. Dat zijn kosten die je niet ziet aankomen.

Sommige mensen die op latere leeftijd een Hypotheek nemen, verzekeren zich automatisch ook voor als ze komen te overlijden. Een Overlijdensrisicoverzekering noem je dat. Maar keert niet altijd uit indien je komt te overlijden.

Jongere mensen kiezen steeds meer om een eenvoudige uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaart dat de kosten dekt van ongeveer € 5.000,- Al wil je later voor een hoger bedrag verzekerd wilt worden, betaal je ook een hogere premie per maand. Dit doen de meeste ‘gewoon voor ALS er iets gebeurt…’ Vergis je niet, als je jonger bent komen waarschijnlijk meer mensen naar je begrafenis als je ouder bent. Als je ouder bent raken meer vrienden uit het zicht verloren, of komen mensen in je omgeving te overlijden…

Ook als je voor een goedkoper bedrag de uitvaart wilt laten verzekeringen, moet je ook rekening houden met de beperkingen met de opties van de uitvaart.Je nabestaanden moeten het in principe daarmee doen.

Vooral als je ouder bent, betaal je meer premie per maand als een jonger iemand. Hieronder een stukje uit het blog.

De premie hangt af van (bijvoorbeeld) het moment waarop je de verzekering afsluit. Een persoon van 18 jaar die een uitvaart van € 6000 wilt verzekeren, betaald minder premie dan een persoon van 50 jaar. Een persoon van 18 jaar, heeft statistisch gezien een kleinere kans om te overlijden, dan iemand van 50 jaar. Een jonger persoon kan dan statistisch gezien, langer premie betalen. De premie voor de uitvaartverzekering zijn dus lager als je jonger bent.Bart Moore

Vergelijk de verzekering voor de uitvaart…

Het is dus vooral afhankelijk hoe oud je bent. Ook de wensen voor je uitvaart zijn bepalend welke keus je zult maken of je wel of geen uitvaartverzekering wilt afsluiten. Zoals je misschien weet hebben we een realistische vergelijking gemaakt. De kans is groot als je jonger bent dan 30 jaar dat je premiebedrag per maand, lager uit komt te vallen als in onze tabel waar we de uitvaartverzekeringen vergelijken met elkaar.
Wil je de uitvaartverzekering vergelijken met elkaar?2 x aanbevolen
Wel of Geen Uitvaart Verzekering?
Van de 31 stemmen, Is de score 4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *