Intresse groeit, voor een goedkope uitvaart

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Geen duizenden euro’s aan kosten meer nodig. Voor mensen die geen koffie en cake willen eten. En niet bij de crematie aanwezig willen zijn. Volgens uitvaartverzorger Anne Wieb Wijnsma, is een goedkope uitvaart steeds meer populairder. Hij verteld:

” Het is net als er een kindje wordt geboren, de ene willen bevalling waar niemand bij is maar niemand bij mag zijn. De andere wel een bevalling waar iedereen bij zijn en moet alles gefilmd worden etc. Dat is bij een geboorte zo, maar eigenlijk ook zo bij het einde. “

Inhoud pagina


Minder te besteden

Niet iedereen kan een uitvaart betalen of niet iedereen wilt een koffie of cake tafel en mee naar de crematie. Het is dus niet alleen maar voor de mensen die toch vaak minder te hebben besteden. Ook kiezen mensen soms bewust voor deze manier van de uitvaart.

Het bedrijf goedkope uitvaart Amsterdam kan en complete crematie regelen voor
€ 1100,- / Er kunnen meerdere overledenen op dezelfde rit worden opgehaald, om het zo kostenbesparend te houden. Daardoor kan de uitvaartverzorger de crematie voor bodemprijzen aanbieden.

En wat krijg je daarvoor terug?

We gaan er even vanuit dat het om een crematie gaat. Er kan een crematie geregeld worden waar nabestaanden de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen van de overleden. Daarna is er geen mogelijkheid om mee naar het crematorium te gaan, en ook geen mogelijkheid voor het nuttigen van koffie en cake om het financieel zo laag mogelijk te houden.

Dan kan de uitvaartverzorger een complete crematie verzorgen Van € 1100,-

Thuis afscheid nemen…

Dat houdt dus in dat er thuis afscheid wordt genomen van de overledenen door dierbare en de overledenen. Daarna wordt de overledenen opgehaald voor de laatste reis naar het crematorium.

De reis naar het crematorium gaat meestal via een rouwauto. Het is eigenlijk niet anders dan een andere begrafenis auto. Het enige verschil is dat de prijzen voordeliger zijn.

De Rouwauto

Een ander verschil is dat de auto vrij ruim is. Er kunnen in deze auto ook meerdere opgehaald worden. Over het algemeen wordt er één overledenen per rit opgehaald. Het kan voorkomen dat er meerdere mensen op de rit zijn, we kunnen dit dan in combinatie doen. Dit doet de uitvaartverzorger omdat ze de kosten op deze manier laag kunnen houden.


bloem geven

Een budget kist voor de crematie

Ook de kist waar de overledenen een verschil en voordeliger als andere kisten. De standaard uitvoering van de kist ziet er vrij normaal uit. De vraag is natuurlijk hoe het zo goedkoop aangeboden kan worden.

Deze uitvaartverzorger Anne Wieb Wijnsma, kan deze kist veel goedkoper aanbieden. Namelijk voor de helft goedkoper.

Volgens de uitvaartondernemer is dit een kwestie van hoe duur je het aan wilt bieden. En wat je als verkoop prijs hanteert. Sommige uitvaartverzorgers bieden deze kist aan voor zo’n vijf tot zes duizend euro.

Is dit respectvol genoeg?

Volgens uitvaartverzorger is dit de kern van zijn zaak, hij is niet per se goedkoop, andere zijn volgens hem wel heel duur…

Hij vindt:

“Je moet mij niet vragen hoe dat kan, je moet andere vragen waarom hun zo duur zijn ”

Het is een ethische vraag, is het wel zo respectvol naar de nabestaanden toe, om tegen bodemprijzen de persoon de laatste eer te bewijzen?

De uitvaartverzorger zegt dat het respect heeft te maken met de persoon die is overleden.

Het is net als er een kindje wordt geboren, de ene willen bevalling waar niemand bij is maar niemand bij mag zijn. De andere wel een bevalling waar iedereen bij moet zijn en alles moet gefilmd worden etc. Dat is ook zo bij het einde vind de uitvaart verzorger.

Onze persoonlijke mening

Dit is per situatie verschillend wat men wenst. Soms hebben mensen niet veel te besteden en dan kan dit een oplossing zijn. Wel hebben nabestaande minder tijd om te rouwen, om even ceremonieel gezien afscheid te nemen. Dit kan invloed hebben op rouwverwerking. Graag willen we weten wat jij er van vind? Laat hieronder je reactie achter om het te laten weten wat jij van deze manier van crematie vindt.

Bronnen en artikelen

11 x aanbevolen
Intresse groeit, voor een goedkope uitvaart
Van de 13 stemmen, Is de score 4.3 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *