Natura uitvaartverzekering Dekking

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

leestijd Leestijd: 6 min.

Je hebt als mogelijke verzekeringnemer bij een uitvaartverzekering steeds 2 verschillende opties. Je kunt kiezen voor wat men ook wel een kapitaalverzekering noemt, of je hebt ook de keuze om een natura uitvaartverzekering af te gaan sluiten. In dit artikel lees je meer informatie daarover.


Dekkingen van een natura uitvaartverzekering

Als je de optie hebt genomen voor de natura uitvaartverzekering dan krijg je een lijst met een aantal standaard dekkingen. Het is mogelijk om deze lijst verder uit te breiden, de premie die je dan moet betalen gaat dan echter wel omhoog. Wil je meer informatie over wat er allemaal precies in een pakket van een standaard natura uitvaartverzekering zit? Wij geven je hieronder een overzicht van de basis dekkingen.

Gebruikelijke dekkingen

Normaal zitten er al aardig wat dekkingen in een natura uitvaartverzekering zodat er al een oplossing bestaat voor een groot deel van jouw eisen. Voorbeeld is de verzorging van degene die is overleden en uiteraard de begeleiding voor de nabestaanden

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat de vervoerskosten van de overledene naar de stad of het dorp waar hij of zij woont, ook al in het standaard pakket is opgenomen van de verzekering. En dit wordt ook vergoed als degene in het buitenland is overleden.

Het vervoer van de overledene van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats is vanzelfsprekend ook al onderdeel van het standaard pakket, naast de volgauto en de opbaring. De natura uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat een bepaald aantal (tussen de 50 en de 75 stuks) dankbetuigingen en rouwkaarten beschikbaar zijn.

Aankondiging stijging basispremie met 3% per jaar

Als iemand met zijn handen in zijn zakken wilt liggen omdat ze er zo herkenden dan mag dat gewoon. Als het maar respectvol naar de overledenen toe is, en als het maar de wensen van de familie van de overledenen is. Dan mag dat altijd gewoon. Normaal gesproken leggen we altijd de handen op zijn of haar buik. Of naast het lichaam.

Dit betekent dat de kosten van zowel de uitvaart zelf als de uitvaartverzekering consequent zullen gaan toenemen. Verzekeraars onderstrepen dan ook het zeer belangrijke punt om al op jonge leeftijd een natura uitvaartverzekering af te sluiten zodat men de kosten van de premie ook meer kan beperken.

Hogere premie bij uitgebreider wensenpakket

Je zal vast hebben gezien dat zeker niet alles is inbegrepen in het standaard natura uitvaartverzekeringspakket. Als je extra wensen doorgeeft aan de uitvaartverzekeraar dan kan men jouw verzekering en bijbehorende premie wel wijzigen. Natuurlijk moet je er dan wel rekening mee houden dat jouw extra wensen wel extra kosten met zich mee gaan brengen. Dit betekent dat hoe meer wensen er bij komen, hoe meer de verzekeringspremie zal gaan toenemen.

Hetzelfde zal ook van toepassing zijn voor iemand die bijvoorbeeld iets speciaals wil met de kist waar men in begraven wil worden. Het komst steeds meer voor dat mensen een speciale kist willen waarvan de kosten hoger zijn en dit betekent dat de natura uitvaartverzekering met de standaard dekkingen maar een deel van de kosten van die duurdere kist kan dekken. Het is in elk geval zeker aan te raden om alvast al jouw eisen even vast te leggen en die te laten zien aan de verzekeraar, op deze manier weet je zeker dat jouw uitvaart geheel volgens jouw wensen zal gaan verlopen. En hiermee zal in beginsel ook worden voorkomen dat jouw nabestaanden te maken krijgen met een onverwachte, dure rekening.

Je kunt hier makkelijk een uitvaartverzekering vergelijken. Het is mogelijk om een Naturapolis af te sluiten, na het vergelijken.

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd


30 x aanbevolen
Natura uitvaartverzekering Dekking
Van de 58 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *