Gedicht over de dood

Redactie UitvaartUitvaartverzekering Blog0 Comments

Een erg mooi gedicht zijn we bij de Redactie van uitvaartverzekeringenvergelijken.net tegengekomen. Zó mooi dat we hem graag willen gebruiken voor mensen die hier open voor staan. Hoe komt het? Reaal is samen met Arie Boomsma ‘om de tafel’ gaan zitten om de dood en de uitvaart meer bespreekbaar te maken, op een positieve manier. Arie boomsma kwam met het idee een dichtbundel samen te stellen. Arie vindt poëzie (over de dood) mooi omdat dichters bepaalde woorden vinden, voor een gevoel wat vaak lastig of diep zit. Soms een gevoel waarover je moeilijk kan praten. Hoe wil je op jou manier afscheid nemen?

Inhoud pagina


Het gedichtje . tekst over de dood…

gedichtendag uitvaartverzekering hans warren gedicht

Hier zie je in de afbeelding de mooie tekst van hans warren. Hoe hij tegen de dood aankijkt. Iets mooiers, iets onroerenders bestaat er niet op aarde.

“Door na te denken over de dood, weet je nog hoe waardevoller het leven is”
Hans Warren

“Eigenlijk al vanaf mijn kindertijd denk ik aan mijn uitvaart.

Ik zal dan willen dat iedereen dan gelukkig was

Dat vreemde geluk is iets dat eigenlijk té mooi is, wat pijn doet.
Maar eigenlijk hoop ik dat het “mij” zal zijn, onder hoge beuken en heel stil.

En dat opeens twee zwartkopjes gaan zingen, tegen elkaar in.
Laat dan niemand spreken… Want iets mooiers, iets onroerende bestaat er niet op aarde.”

Is mooi he

Hans warren

Dat vindt ik zo bijzonder aan poëzie.Dat dichters woorden vinden waarover ik zelfs soms moeilijk kan praten. Zoals de dood, of in dit geval je eigen begrafenis of uitvaart.

De dood is bijzonder om over te schrijven…


gedicht tekst uitvaart

En toch als ik zo’n gedicht lees dan denk ik wel meteen ook na hoe zal ik dat dan zelf allemaal doen, zo’n uitvaart? Wat moet ik daar eigenlijk allemaal voor regelen en wie zouden er bij moeten zijn? En waar moet je allemaal aan denken? Voor jezelf of misschien ook wel voor je anderen om je heen.

En tegelijkertijd als ik al die gedichten lees over de dood dan denk ik gelijk ook na over het leven.
Dat dat waardevol is dat je mooie dingen mee maakt. Dus ik hoop ook dat andere mensen die het boek lezen dat hun ook geïnspireerd raken.

Wat vindt jij ?

Graag zouden we van jou willen weten of jij al wensen voor de uitvaart hebt. Laat het weten middels een reactie weten. Of bekijk ons sociaal kanaal. Wij reageren daar doorgaans sneller over gerelateerde onderwerpen over de uitvaart. Niet de verzekeringsvragen by the way. Dat laten we over aan de verzekeraars zelf in de uitvaart…

Wekelijks een gedicht over het leven en de dood?

wekelijks dood en leven artikelen blogjes of gedichten?

Bij de redactie van uitvaartverzekeringenvergelijken.net zijn we nog aan het twijfelen of we wekelijks ‘quotes’ of ‘gedichten’ over het leven en de dood te plaatsen op het blog. Wat vindt jij daarvan? Laat het ons weten. Misschien willen we wel een sociaal platform creëren waarbij jij als bezoeker de mogelijkheid krijgt om een poëzie of gedicht of quote te plaatsen. Lijkt je dat leuk? Laat het weten in een reactie bijvoorbeeld!

11 x aanbevolen
Gedicht over de dood
Van de 20 stemmen, Is de score 4.6 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *