Uitvaartverzekering voor senioren

Een uitvaartverzekering voor senioren
 • Deel dit

  20-april-2017 | Bart Moore | 20 x aanbevolen
  leestijd Leestijd: 3 min. Beluister dit artikel.

  Nederland heeft inmiddels veel senioren die wel een uitvaartverzekering willen afsluiten maar het nog niet gedaan hebben. Het kan voor hen best ingewikkeld zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als eerste is het moeilijker om op hoge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten,. De verzekeraars accepteren mensen op hogere leeftijd lang niet altijd. De leeftijdsgrens verschilt wel per verzekeraar.


  Nederland zit vol me senioren die wel een uitvaartverzekering willen afsluiten maar het nog niet gedaan hebben. Het kan voor hen best ingewikkeld zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als eerste is het moeilijker om op hoge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten,. De verzekeraars accepteren mensen op hogere leeftijd lang niet altijd. De leeftijdsgrens verschilt wel per verzekeraar.

  Leeftijdgrens voor een senioren uitvaartverzekering.

  De leeftijdsgrens die ze hebben voor het afsluiten van een uitvaartverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Maar over het algemeen is het erg moeilijk om nog een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer je ouder bent dan 75 jaar.

  De verzekeraar heeft liever niet dat je vroeg komt te overlijden, en dat risico loop je met iemand die ouder is. Oudere mensen hebben nou eenmaal eerder gezondheidsproblemen.

  Er zijn bijvoorbeeld enkele uitvaartverzekeraars waar je volledig gezond moet zijn als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Dit is voor ouderen vaak niet haalbaar. Met medische klachten is het dus geen mogelijkheid om bij deze verzekeraars een verzekering af te sluiten.

  Premie voor de senioren uitvaartverzekering

  De premie voor een uitvaartverzekering voor senioren is vaak veel hoger, hierdoor willen veel ouderen geen uitvaartverzekering afsluiten. De verzekeraar neemt nou eenmaal een groot risico dat je als oudere eerder overlijd, en dat wil hij niet dat er bijna geen premie is betaald.

  Wanneer je op latere leeftijd nog een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het belangrijk dat je eerst alle verzekeringsmaatschappijen goed vergelijkt. De voorwaarden is het eerste waar je naar moet kijken, het is natuurlijk maar de vraag of je wel geaccepteerd word met een hogere leeftijd.

  Hoe lager je leeftijd is hoe lager de premie voor de uitvaartverzekering zal zijn. Ondanks de bovenstaande problemen die je zult hebben wanneer je op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit is het toch van belang om dit te doen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je dat jouw nabestaanden na jouw dood met veel kosten blijven zitten.

  Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om zelf geld opzij te zetten waar dan later de begrafenis of crematie van betaald kan worden. De kosten voor een normale uitvaart liggen rond de 8000 euro. Wat de kosten voor een uitvaart naar jouw wensen zullen zijn kun je hieronder bekijken.

  De Uitvaartverzekering voor senioren

  Er zijn een heel aantal senioren in Nederland die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten, maar dit toch nu nog willen doen. Helaas is het afsluiten van een uitvaartverzekering voor ouderen niet zo makkelijk. Je wordt niet altijd geaccepteerd aangezien deze acceptatie beïnvloed wordt door je hoge leeftijd en/of gezondheidsproblemen. Dit zijn de twee belangrijkste factoren die de verzekeraar meeneemt in het acceptatieproces.

  De leeftijd en gezondheid

  Elke uitvaartverzekeringsmaatschappij kent een leeftijdsgrens waarop u nog welkom bent voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Deze grens ligt anders per uitvaartverzekeraar, toch moet je er rekening mee houden dat het afsluiten van een uitvaartverzekering boven de 70 jaar moeilijk kan worden. Bovendien is de kans op gezondheidsproblemen ook groter op deze leeftijd.

  En dit is ook een belangrijke factor die uitvaartverzekeraars meenemen in hun beslissing, dit kan namelijk een indicatie zijn voor het sneller overlijden. Sommige uitvaartverzekeraars vereisen dat je volledig gezond bent, helaas is dit voor de meeste ouderen niet meer het geval. Een uitvaartverzekering afsluiten bij zo’n soort uitvaartverzekeraar is dan ook geen optie.

  Op latere leeftijd een uitvaartverzekering?

  Toch is er ook een oplossing voor ouderen die weinig keus meer hebben bij de uitvaartverzekeraars in Nederland, namelijk de koopsom uitvaartverzekering speciaal voor senioren. Deze soort van verzekeren maakt het mogelijk om op latere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten, en de medische acceptatie is ook nog erg simpel.

  Vanaf een bepaalde leeftijd kun je meteen kiezen voor deze verzekering, maar wij raden je aan om ook naar andere opties te kijken. Dat bijvoorbeeld jouw buurman nergens meer terecht kon betekend niet dat voor jou hetzelfde geld. De reden voor jouw buurman ’s afwijzing ligt aan verschillende factoren, wellicht dat deze factoren in jouw situatie geen rol spelen. Bekijk dus ook de andere opties voor uitvaartverzekeringen, zodat je zeker weet dat je een goede keus maakt.


 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit onderzoek uitvaartverzekeringen 2017 vindt. Kunt u zich hierin vinden? Laat het ons weten

  Beoordeling

  Deel dit

  Beoordeel dit op uitvaartverzekering vergelijken:

  Een uitvaartverzekering voor senioren
  Van de 13 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)