Rouwvervoer

“Uitvaart vervoer

Rouw vervoer voor het vervoeren van overledenen voor de uitvaart- plechtigheid.

Dit bericht delen op Social Media:

Rouwvervoer, of ook wel uitvaart- vervoer geheten.
Een belangrijk onderdeel bij de plechtigheid (uitvaart)…

Uitvaart vervoer ( Rouwauto )

Het is waarschijnlijk één van de belangrijkste onderdelen als er een uitvaart moet plaatsvinden. Namelijk de rouwstoet, en op de manier waarop een overledenen zal worden vervoert. Niet elke uitvaart verzorger is georiënteerd. Kijk welke vorm van vervoer je kunt regelen voor een uitvaart. Meest gangbare zijn de traditionele uitvaartauto. Soms wordt een overleden persoon via geheel afwijkende stijl van overbrengen. Kijk welke uitvaart- verzorger de wensen op gebied van vervoer, kan vervullen.

Traditioneel vervoer — uitvaart auto

Meestal wordt er gekozen voor een traditionele uitvaart, met daarbij de traditionele uitvaartauto. Deze (mooie) ruime wagen heeft een soort ‘status’. De uitvaart- autokleur is grijs, zwart en wordt bestuurd door chauffeurs die zijn opgeleid om een overleden bij de uitvaart te vervoeren. Deze traditionele uitvaart auto heeft ruimte voor de kist. Daarnaast heeft het ook ruimte voor (grote) bloemstukken die zijn gegeven aan de overleden.


Als jonge mensen komen te overlijden, kiezen mensen er steeds meer voor een ‘witte’ auto bij het vervoeren van de overledenen tijdens de uitvaart. In de meeste gevallen zijn er ook volgauto’s bij te bestellen voor vier tot 6 personen. In sommige gevallen zelfs #7 personen!


Kleur bij uitvaart vervoer — (rouwstoet)

Soms wordt er gekozen voor andere modellen en kleuren van de rouwauto, bijvoorbeeld; roze, zalm, paars, rood, lichtblauw of groen. Steeds vaker wordt er gekozen voor een rouwauto met andere kleur(en) dan grijs of zwart. Wanneer iemand (bijvoorbeeld) altijd de lievelings- kleur blauw heeft gehad, is het mogelijk om de uitvaart te personaliseren en aan het karakter aan te passen. Ook bij deze keuze zijn er meestal volgauto’s beschikbaar..Dragen bij een uitvaart

Soms wordt er gekozen om de kist zelf te dragen. Dit is mogelijk om de uitvaartkist met een ‘schouderbaar’. De afstand van opbaring tot de kerk, crematorium of begraafplaats is nooit erg lang en te lopen. In kleinere gemeente of dorpen is het zeker een optie.Al is de afstand (te) groot, kunnen mensen er voor kiezen om de kist op een ‘rijdende baar’ of een ‘loopkoets’ te plaatsen. Deze kan door #6 mensen, meestal begeleid door nabestaanden, familie vrienden en vriendinnen.

De overige familieleden, vriendinnen / vrienden en belanghebbenden, lopen achter de baar (loopkoets). Sommige nabestaanden dragen bloemen. De uitvaartverzorger zal voor de stoet uitlopen. Dit gebeurt omdat de uitvaartverzorger het verkeer attent kan maken op de komst van de rouwstoet.


De kinder-rouwauto

Het is onvoorstelbaar als het gebeurt dat er afscheid genomen wordt van een (jong) kind. In dit geval overwegen sommige mensen, gebruik te maken voor rouw auto speciaal voor kinderen. Deze auto's hebben plaats voor de aanwezigheid van de ouders. Naast de kist of mand. Meestal zijn dit soort rouwauto's bekleed met een warme en vriendelijke aankleding van interieur. Soms met lichten in het plafond, of zachte tinten. Het is verschillend hoeveel mensen mee kunnen rijden met de rouwauto. We adviseren om hiervoor altijd te informeren.

Meer vervoer — Rouw auto’s

  • Uitvaartfiets
  • Uitvaart dienstauto
  • Rouwkoets
  • Uitvaartmotor
  • Uitvaartbus
  • Uitvaart (rondvaart)boot

Kijk wat er in je uitvaartverzekering polis zit en wat niet.

Verzekering
Vergelijken

Voor een relatief laag bedrag
verzeken alvast voor de uitvaart

Laatst bijgewerkt : 21-09-2016


Deel dit bericht op social Media:

Uitvaart Vervoer
Van de 14 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)