~” Wat doet een uitvaartverzorger? “~

Vraag:
Wat doet een uitvaartondernemer eigenlijk?

De uitvaartverzorger zijn taken

De belangrijkste taak van een uitvaartverzorger is dat hij of ze er is, voor de familie en nabestaanden. De uitvaartondernemer luistert, en doet wat de familie wenst. Een goede uitvaartverzorger luistert niet naar zichzelf. Maar het gaat om de familie en nabestaanden..

Moment van overlijden

Bij de uitvaartverzekering spaar je als het ware voor de uitvaartkosten. Soms is het een nadeel omdat de uitvaartverzekeraars soms tussentijds premies kunnen verhogen en je dus niet weet voor welk bedrag je goed verzekerd blijft. Uiteraard houden we op deze site de trends en ontwikkelingen bij en reageren we direct als er wat nieuws is te ontdekken. Een overlijdensrisico is daarentegen weer duidelijker.

Taken uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger vraagt (bijvoorbeeld) waar de persoon is overleden. Dat kan in het ziekenhuis maar ook thuis zijn gebeurt dat de persoon is overleden. Als degene thuis is overleden gaat de uitvaartverzorger onmiddellijk de verzorgingsdienst bellen en waarschuwen.

Ook stuurt de uitvaartverzorger, iemand om langs te gaan bij de overledenen. Dit gebeurt altijd in overleg met de familie en nabestaanden. Als het in ziekenhuis is, wordt er een afspraak geregeld om langs te komen. De uitvaart verzorger stelt even wat korte vragen.
— Naam
— Geboortedatum
— Begrafenis of crematie


De uitvaartverzorger wilt dit weten omdat hij of ze dan de juiste formulieren mee kunt nemen. En er wordt een afspraak gemaakt. Soms stemt de familie toe, en kan de uitvaartverzorger meteen komen. In andere scenario's, moet de familie nog komen, en wordt er een afspraak gemaakt voor een later tijdstip.

Bij mensen thuis. En de uitvaart regelen

De uitvaartverzorger komt bij de mensen thuis om mensen te condoleren, in het eerste moment van contact. Daarna wordt er het een en het ander gevraagd over de overledenen. Wat voor persoon het is geweest etc. Zo krijgt de uitvaartondernemer een beeld.

Uitvaartondernemer en formulieren

De uitvaartverzorger zal de nabestaanden er op wijzen dat de formulieren ingevuld dient te worden, anders kan er niets geregeld worden. Dus de formulieren dienen direct ingevuld te worden. De uitvaart verzorger wil het ook weten wat de wensen zijn van de nabestaanden en de familie. Wat hun graag willen op de dag! De uitvaartverzorger noteert, en zo begint het gesprek wanneer ze vertellen wat ze willen. Zodra de uitvaart ondernemer weet wanneer en waar de nabestaanden de uitvaart willen laten plaatsvinden, de crematie of begrafenis, dan belt de uitvaartverzorger naar het kantoor. De afdeling planning, plant daar uitvaart in. Ze bellen de gewenste begraafplaats of crematorium, en er wordt al het één en het ander overlegd. De uitvaartverzorger voert na het gesprek alles in het systeem en gaat met de bedrijven mailen en contact opnemen.

Contact met bedrijven

Er gaat een bericht naar het crematorium of begraafplaats. Soms ook naar een steen houder, als er (bijvoorbeeld) een steen af gehaald moet worden. En dan wordt er ook contact gelegd naar de gemeente voor het grafrecht. Dit is eigenlijk schriftelijke bevestiging van de uitvaartondernemer.

Details Uitvaartverzorger

Ook wordt er een rouwkaart gemaakt, na de proefdruk en goedkeuring van familie wordt deze ook verzonden naar de nabestaande. Soms wordt het gebracht naar de familie. Als het gewenst wordt, word ook een rouw advertentie Opgesteld voor bijvoorbeeld de krant(en). Het geregel gedeelte naar de familie toe dat is het allerbelangrijkste. Dat duurt een dag. De overige dagen heeft de familie nodig voor de invulling van de plechtigheid. De uitvaartverzorger heeft deze nodig voor de planning voor de uitvaart. En het regelen van de rest van details. Als er bloemen zijn besteld voor de mensen, dan moet je ook zorgen dat die op tijd bij de nabestaanden bezorgd worden. Als de uitvaart ondernemer naar een kerk of crematorium begraafplaats heen moet waar hij of zij nog nooit eerder is geweest, gaat hij of zij kijken naar de locatie. Hoe de situatie daar is, en er wordt overlegd met het beheer van de kerk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar details Zijn er trapjes voor de ingang. Waar de kandelaar komt te staan. De catering vragen zijn altijd een beetje gênant. Als er gesproken wordt over koekjes en thee, terwijl iemand is overleden. Vaak meld de uitvaartondernemer zijn of haar spijt bij het stellen van de vraag. Het moet (helaas) wel geregeld worden. En mag ook meer als koffie en cake worden besteld. Bij de meeste uitvaartverzorgers is echt alles mogelijk. Tot (sterke) drank of heel veel gevarieerd eten zoals: Gebak, taart, klein cakeje. Tapas buffet, etc Sommige mensen willen na een uitvaart niets met de uitvaartverzorger te maken hebben. De uitvaartverzorger kan met een dankbetuiging komen, als dat gewenst is door de nabestaanden en familie. Vaak vinden mensen het heel prettig dat de uitvaartverzorger nog even belt. Soms gaat de uitvaartverzorger ook langs. De uitvaart ondernemer komt soms langs op het moment dat ze helemaal niet zitten te wachten op een vreemd gezicht. Ze willen alleen zijn met de familie. Dat begrijpt een uitvaartondernemer. Maar als de uitvaartverzorger eenmaal weg is, is het wel geregeld

Laatste toevoeging: Lees hier Meer over de uitvaartverzorger
Laatst bijgewerkt : 09-10-2016

Uitvaartvezorger
Van de 34 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)