Een uitvaartverzekering afsluiten zonder gezondheidsverklaring?

Beoordeel dit artikel

Een uitvaartverzekering afsluiten zonder gezondheidsverklaring
Van de 41 stemmen, Is de score 4.8 s (gemiddeld)

uitvaart verzekering zonder gezondheidsverklaring
 • 2-april-2017 | Nick Walgers | 19 x aanbevolen

  Deel dit

  leestijd Leestijd: 5 min. Beluister dit artikel.

  Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, moet je bij de meeste verzekeraars eerst medisch worden geaccepteerd. Dit betekent dat je een gezondheidsverklaring moet in leveren alvorens de uitvaartverzekering door de desbetreffende verzekeringsmaatschappij kan worden geaccepteerd. Dit is echter niet het geval bij alle uitvaartverzekeringsmaatschappijen. Er bestaan ook verzekeringsmaatschappijen die niet vragen om een gezondheidsverklaring in plaats hiervan hanteren ze Carenzjaren. Hieronder leggen we uit wat beide gevallen inhouden.


  De Gezondheidsverklaring?

  Een gezondheidsverklaring is een formulier met hierin vragen over jouw gezondheid. Sommige uitvaartverzekeraars hanteren een kort formulier met maar enkele vragen. Bij anderen is het een langere lijst met meer vragen. De verzekeringsmaatschappij bestudeert jouw antwoorden op deze vragen goed. De verzekeraar moet weten hoe jouw gezondheid eruitziet voordat hij jouw accepteert. Wanneer je een slechte gezondheid hebt kan het zo zijn dat een verzekeraar je afwijst. Ook kan het zo zijn dat ze extra onderzoek naar je gezondheid vereisen. Dan kan er een arts worden geraadpleegd die zijn kijk op jouw gezondheid geeft.

  Ook gebruiken verzekeraars de gezondheidsverklaring voor het vaststellen van de hoogte van jouw persoonlijke premie. De premie voor de uitvaartverzekering wordt met behulp van enkele gegevens berekent en jouw gezondheid is er daar dus één van, bij veel verzekeraars in ieder geval. Het is namelijk zo dat jouw kans op vroeg overlijden groter is bij een slechte gezondheid, en hier loopt de verzekeraar een risico. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je veel overgewicht hebt. De kans stijgt dan dat je vroegtijdig zal sterven en nog niet het totale premiebedrag voor de uitvaartverzekering hebt betaald, terwijl de verzekering dan toch moet worden uitgekeerd. Dit grotere risico zal er dan in resulteren dat je een hogere premie dient te betalen.

  Wanneer iemand kort na het afsluiten van een uitvaart verzekering sterft, dan is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij onderzoek gaat doem naar de doodsoorzaak. Zo kan de verzekeraar uitvinden of je bijvoorbeeld niet gelogen hebt op de gezondheidsverklaring. Wanneer de waarheid niet is ingevuld, zal de verzekeringsmaatschappij geen geldbedrag uitkeren. De gezondheidsverklaring dient dus altijd eerlijk te worden ingevuld.

  Misschien is het u opgemerkt toen u ging oriënteren tijdens het afsluiten van een verzekering voor de uitvaart. Uitvaartverzekeraars kunnen soms veel informatie vragen over bijvoorbeeld uw gezondheid tijdens het invullen, afsluiten van een uitvaartverzekering. Waarom is dit dan allemaal nodig vraagt u zich af? Omdat verzekeraars wel zeker van zijn, dat u gezond bent. Het zou voor de verzekeraar namelijk niet “de bedoeling” zijn als je niet gezond blijkt te zijn en binnen een week al een uitvaart nodig hebt .

  Een gezondheidsverklaring, waarom?

  Je hebt een gezondheidsverklaring nodig omdat het anders de verzekeraar teveel geld kost om personen te verzekeren. De vraag die we hierbij kunnen stellen is natuurlijk: hoe kan je een uitvaartverzekering afsluiten zonder een gezondheidsverklaring te hebben? Deze vraag beantwoorden we graag hier, en wij geven hier ook meer informatie over.

  Wat is Uitvaartdeposito?

  Een vraag die je kunt stellen is of je wel een verzekering voor de uitvaart kunt afsluiten wanneer je géén gezondheidsverklaring hebt. Net zoals het geval is bij veel kwesties verschilt het per uitvaartverzekeringsmaatschappij hoe het eraan toe gaat, dit komt doordat een uitvaartverzekering ook deels zij eigen regels mag bepalen. Helaas, het antwoord is kort gezegd dan nee. Zonder gezondheidsverklaring kun je helaas géén uitvaartverzekering afsluiten. Maar er is wel een alternatief, de uitvaartdeposito.

  Eigenlijk tekenen je een overeenkomst, zodat de mensen die geen gezondheidsverklaring moeten invullen, toch een geldbedrag voor hun uitvaart kunnen opbouwen zonder een gezondheidsverklaring. Het is een financiële spaar- regeling waarbij je maandelijks een bedrag aan een verzekeringsmaatschappij uitbetaalt en hiermee een bedrag opspaart. Eigenlijk is het een soort van verkapte, en wordt daarom ook uitvaartdeposito genoemd.


  Meer informatie over de uitvaartverzekeringen? Kijk dan op uitvaartverzekering vergelijken

 • € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
  € 8500,-
  Vrij te besteden:
  € 3000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 25% gekozen
  € 8000,-
  Vrij te besteden:
  € 8000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 22% gekozen
  € 7666,-
  Vrij te besteden:
  € 1000,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 4% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Niet mee verzekerd
  Meer informatie Door 2% gekozen
  € 7000,-
  Vrij te besteden:
  € 2500,-
  Kinderen
  Wel mee verzekerd
  Meer informatie Door 48% gekozen
 • Deel dit

  Dit artikel beluisteren

  Dit artikel kun je beluisteren. Zo hoeft je dit artikel niet te lezen.

  Uw mening telt!
  Deel uw reactie met anderen!

  Laat ons weten wat u van dit artikel vindt. Kunt u zich hierin vinden of heeft het u geholpen? Laat het ons weten!


  Deel dit