leestijd Leestijd: 6min.

In de meeste gevallen is een uitvaartverzekering vergelijken en verzekeren verstandig. Vaak hebben de meeste mensen niet gelijk genoeg geld op hun rekening om onverwachte kosten van de uitvaart te kunnen betalen.


Uitvaart en uitvaartverzekeringen

In de meeste gevallen is een uitvaartverzekering vergelijken en verzekeren verstandig. Vaak hebben de meeste mensen niet gelijk genoeg geld op hun rekening om onverwachte kosten van de uitvaart te kunnen betalen. We lezen ook verhalen op internet met mensen die al een uitvaartverzekering hebben. Ze zijn dan onderverzekerd. Wat betekend dat het verzekerd bedrag te laag is voor de totale kosten van de uitvaart. Vroeg of laat krijg iedereen (helaas) met de dood en een uitvaart te maken.

Door een uitvaart nu alvast te regelen en te verzekeren voor een bepaald bedrag kun je onnodige kosten voorkomen. Dit is voor jezelf een prettig gevoel, maar vooral voor je nabestaanden. Met een juiste uitvaartverzekering voorkom je dat familie en vrienden of andere nabestaanden de kosten van de uitvaart zelf moeten bekostigen.

We zijn bij uitvaartverzekeringenvergelijken.net behulpzaam en willen graag informeren over de uitvaart en haar verzekeringen. De uitvaartverzekering moet passen bij je huidige situatie. Ook moet deze aansluiten op (extra) wensen die je bij de uitvaart heb. Vervolgens is het verstandig om een uitvaartverzekeraar te kiezen die het beste bij je past.

Type uitvaartverzekeringen

Graag informeren we je over de verschillen, en soorten uitvaartverzekeringen. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen. Deze soorten hebben hun eigen kenmerken. Bij elke soort hebben we voor & nadelen.

Soort type 1: Natura in uitvaartverzekering
Soort type 2: Kapitaal in uitvaartverzekering

Type uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering in natura is een pakket waar voor een vast bedrag (naar keus), is verzekerd voor de diensten voor een uitvaart, in het geval dat de verzekerde komt te overlijden. Het standaard pakket kun je uitbreiden met een vrij bedrag (kapitaal) dat je vrij kunt besteden bij de uitvaart. Bijvoorbeeld extra bloemen of rouwkaarten / drukwerk bij de uitvaart. Of een grafmonument. Door deze manier kun je een uitvaart regelen naar je eigen wensen.

Nadeel van een natura uitvaartverzekering
Nadelen van de natura uitvaartverzekering kan zijn; dat je gebonden bent aan de uitvaartverzekeraar. Deze beslist namelijk in de meeste gevallen waar de uitvaart plaats zal vinden. Dus de uitvaartverzorger voor de plechtigheid wordt in de meeste gevallen bepaald door de uitvaartverzekeraar. Dit kun je beperken in de keus als je het liefst een andere uitvaartverzorger in de regio wilt laten verzorgen. Tip: Kijk van te voren waar je begraven of gecremeerd kan worden. Bekijk welke plaatsen beschikbaar zijn en stem dit af met de uitvaartverzekering.

2: uitvaartverzekering in kapitaal

De kapitaal uitvaartverzekering is een eenvoudige vorm. Het is namelijk een vast bedrag dat je kunt verzekeren. Dit bedrag komt vrij als je komt te overlijden. Als je komt te overlijden zal de uitvaartverzekeraar het bedrag uitkeren. Het voordeel is dat dit bedrag vrij bent in de keus waar en hoe je de uitvaart wilt gaan verzorgen.

Nadeel van een kapitaal uitvaartverzekering
Nadelen van een kapitaal uitvaartverzekering is dat de nabestaanden de uitkering krijgen, en ook zelf moeten bepalen hoe de kosten besteed wordt. Alles dient dan geregeld te worden. Ook lezen we verhalen op internet dat door de inflatie alles duurder wordt, dus zo ook de kosten voor de uitvaart. Als mensen vroeger waren voor € 4000,- is dat tegenwoordig (veelte) te weinig. De meeste mensen vinden een waardig afscheid toch al snel rond de € 5000.- tot € 8000,- euro waard.

Voor de uitvaart sparen

Mensen die liever geen uitvaartverzekering willen of kunnen afsluiten kunnen ook kijken bij Monuta Depositofonds. Dit is geen echte verzekering. Het is een manier (fonds) om te sparen voor de uitvaart. Voordeel is dat je ook op latere leeftijd op deze manier de uitvaart als het ware te kunnen verzekeren. Een 'depositofonds' kan een uitstekende aanvulling zijn op bestaande verzekeringen.

Conclusie

Er zijn voor en nadelen van verzekeren.
Uiteraard per persoon verschillend. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wijze van denken en wensen bij zijn of haar uitvaart. Op internet zien we veel dat mensen een combinatie de beste optie vinden.

De mensen vinden het beste dat ze een vrij keus gemakkelijk. Maar ook de uitkering voor diensten bij de uitvaart (natura) voelt prettiger in plaats van dat nabestaanden het moeten regelen. Dan kom je uit op een natura uitvaartverzekering met daarbij een vrije keus aan extra / aanvullende wensen voor bij de uitvaart.

Als ga je een uitvaartverzekering vergelijken, zul je zien dat we hebben gekeken naar de wensen en het totaal verzekerde bedrag.

We vergelijken in de tabel ‘een man van 30 jaar oud’ Het kan zijn dat je ouder of jonger bent. Als je jonger bent komt de premie waarmee we vergelijken, dus gunstiger uit voor je. Als je ouder bent weer wat hoger. De verzekeraar betaald bij het overlijden de rekeningen voor de diensten en kosten van de uitvaart, als dit binnen het verzekerd bedrag blijft. Nabestaanden die de uitvaart moeten regelen of niet, hoeven de kosten niet voor te schieten of te betalen. Dit doet de uitvaartverzekering in het geval bij een overlijden.

Bij onze redactie houden we de kosten van de uitvaartbranche in de gaten. Uiteraard kijken we naar de volmachten zoals Monuta, Dela, Yarden, Nuvema, Ardanta- budgetuitvaartpolis etc.

Als je je hebt verzekerd voor een kapitaal uitvaartverzekering is het altijd goed, om de vier jaar even na te kijken of het verzekerd bedrag nog wel gelijk is aan de huidige kosten van de uitvaart. Dit heet indexeren en wordt soms door mensen nog wel is vergeten. Zo kun je controleren of er de premie moet worden aangepast. Zo komen nabestaanden niet voor onaangename verassingen komen te staan als je komt te overlijden.

Premie voor de uitvaartverzekering

Veel mensen willen de premie weten van de uitvaartverzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type uitvaartverzekering dat je wilt gaan afsluiten of hebt afgesloten. De hoogte van de uitvaartverzekering zal ook afhankelijk zijn van de leeftijd en misschien ook afhankelijk van de antwoorden van een gezondheidsverklaring. Ook het totale verzekerd bedrag is in verbinding met het premiebedrag dat je gaat betalen voor de uitvaartverzekering.

Handige artikelen bij dit artikel zijn:

link — Kosten van de uitvaart, begrafenis of crematie
link — grafkosten in de gemeente
Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd

Laatst bijgewerkt : 16-12-2016 Geschreven door

Uitvaart en uitvaartverzekeringen
Van de 37 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)