Polis- voorwaarden

De polisvoorwaarden van uitvaartverzekeringen bevatten de rechten en plichten van zowel de verzekeraar als de verzekerde; denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de premie,

Polisvoorwaarden wat betekend dat

De polisvoorwaarden van uitvaartverzekeringen bevatten de rechten en plichten van zowel de verzekeraar als de verzekerde; denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de premie, de precieze omstandigheden waar u voor verzekerd bent, en welke actie de verzekeraar na uw overlijden geacht wordt te ondernemen. Het is zodoende van groot belang dat u de polisvoorwaarden doorleest voor u de uitvaartverzekering definitief afsluit, en navraag doet als er iets onduidelijk is. De polisvoorwaarden worden doorgaans thuisgestuurd en zijn ook online na te lezen op de website van de verzekeraar. Dit is niet alleen nuttig voor u; ook uw nabestaanden zullen natuurlijk willen weten welke uitvaartverzekeringen u afgesloten hebt.Polisvoorwaarden van een uitvaartverzekering

Wanneer u de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering doorleest, zijn er een aantal belangrijke punten waarin verschillende verzekeringen zullen verschillen. Let in ieder geval goed op de financiële kant: hoe veel premie betaalt u gedurende welke periode, en hoe veel geld betaalt de verzekeraar uit wanneer u komt te overlijden? Geldt dit altijd wanneer u overlijdt, of alleen onder bepaalde omstandigheden?

Ook de mogelijkheden om de verzekering nog aan te passen zijn van belang. Wat is de bedenktijd, en hoe zegt u de verzekering op? Is het mogelijk om het bedrag waarvoor u verzekert bent no te wijzigen, en kunt u bijvoorbeeld besluiten om een kind mee te verzekeren?

Het kan geen kwaad om eventuele onduidelijkheden met een contactpersoon van de verzekeringsmaatschappij door te spreken. En bent u het niet eens met bepaalde voorwaarden? Dan kunt u simpelweg een andere uitvaartverzekering kiezen.

Polisvoorwaarden vergelijken

Zelfs als een verzekering er op het eerste gezicht goed uitziet, is het altijd belangrijk om hem met alternatieven te vergelijken. Door polisvoorwaarden te vergelijken weet u zeker dat u niet ergens akkoord mee gaat, om er later achter te komen dat er betere opties zijn. Let dus zeker niet alleen op de premie, maar kijk ook naar de aanvullende verschillen en maak daarbij een weloverwogen keuze.

De dekking van de uitvaartverzekering

Niet iedere verzekering dekt precies hetzelfde. Dit verschil is het belangrijkste oorzaak van de verschillen tussen de premies van maatschappijen. Over het algemeen geldt: hoe meer premie u betaalt, hoe breder u verzekerd bent. Let hier goed op bij het vergelijken van de polisvoorwaarden! U kunt wel simpelweg voor de goedkoopste optie kiezen, maar het is natuurlijk vervelend als die achteraf niet aan al uw voorwaarden blijkt te voldoen. Als u van tevoren al bepaalt welke dekking u precies nodig hebt, maakt dat het vergelijken natuurlijk aanmerkelijk makkelijker.

Verzekering
Vergelijken

Voor een relatief laag bedrag
verzeken alvast voor de uitvaart

Laatst bijgewerkt : 03-11-2016 Geschreven door

Polisvoorwaarden
Van de 34 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)