leestijd Leestijd: 6 min.

koopsom uitvaartverzekering" />

Wat is een koopsom uitvaartverzekering

Eigenlijk maken de meeste uitvaartverzekeraars dit mogelijk. Wat is een koopsom? Dit is een bijzondere manier van het betalen van de premie. Normaal gesproken betaal je de premie per maand, kwartaal, halfjaar- jaarlijks de premie. Bij een koopsom, betaal je in één keer een bedrag. Door middel van een koopsom wordt een bedrag vastgesteld. Dit is per persoon verschillend.


Omdat je met de koopsom geen maandelijkse premie betaalt, zul je in één keer een geldbedrag storten om de kosten van de uitvaart te betalen. Het bedrag zal gaan renderen en blijft vaststaan en komt vrij als de persoon ofwel de verzekerde komt te overlijden. De naam koopsom is ook afgeleid “koop” en “afkopen” van de uitvaartverzekering.

Vroeger kon je kosten voor de koopsom polis aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit mag tegenwoordig niet meer. Vooral daardoor is er minder voordeel uit te halen. Wat wel is toegestaan is dat de waarde van de uitvaartverzekering en de waarde van een van een spaarrekening op de bank vrij kunt houden. Dit kun je invoeren bij de belastingdienst in het vakje ‘vermogensbelasting’ in ‘box 3’. Het is te adviseren dat je eigen laat informeren door een financieel adviseur voordat je een koopsom uitvaartverzekering gaat afsluiten.

zorg uitvaartverzekering koopsom
linklink: twitter.com/meerzorgadvies/status/585...

Het wilt niet zeggen dat ook de uitvaartverzekering minder voordeel zal geven. We denken namelijk dat het heel verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Voorbeeld waar je met een koopsom kunt afsluiten.

Yarden
Dela
Nuvema
Monuta

Voordeel en nadelen van een koopsom uitvaartverzekering.

Let altijd op de soort verzekering. Kijk wat er in een uitvaartverzekerings Het voordeel van een koopsom is dat je de premie niet meer per maand, kwartaal of half jaar te betalen. Je hoeft dus niet periodiek de premie te betalen. Voor de verzekeraar is dit ook gunstiger. Dit komt omdat de verzekeraar in één keer een geldbedrag ontvangt. Daar ontvangen ze ook rente op. In de meeste gevallen geven uitvaartverzekeraars ook korting op de uitvaartkosten bij het kiezen van een koopsom betaling.

Het nadeel is dat het grote bedrag in één keer moet worden gestort naar de bankrekening van de uitvaartverzekeraar. Je moet dit geld dus al hebben.

Geen medisch onderzoek.

Omdat de uitvaartverzekering geen risico loopt en het bedrag in één keer ontvangt, vraagt de uitvaartverzekering ook geen medisch onderzoek te ondergaan. Ook voor ouderen is het mogelijk om een uitvaartpolis af te sluiten in de vorm van een koopsom. Koopsom is soms goedkoper.

In eigenlijk de meeste gevallen ben je goedkoper uit met een koopsom polis dan wanneer je maandelijks of jaarlijks een premie bedrag betaald voor de uitvaartverzekering. Het grootste probleem is vaak dat mensen dit geldbedrag niet in één keer tot hun beschikking hebben.

Door online je premie te berekenen zul je zien dat je met een koopsom in veel gevallen goedkoper uit bent dan de gehele looptijd premie moeten betalen.

Uitvaartverzekering vergelijken.

Het is altijd handig om de uitvaartverzekering goed te vergelijken met elkaar. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je namelijk meestal één keer. Je hebt wel recht op bedenktijd. Je betaalt bij die uitvaartverzekering voor de rest van de looptijd, vaak levenslang, premie per tijds interval.

Nogmaals even de feiten:

De uitvaartverzekeraar loopt bij een koopsom geen risico. Want deze ontvangt éénmalig een bedrag. Dat bedrag heet de koopsom. Doordat het bedrag rente kan ontvangen, krijg je van de uitvaartverzekering vaak een beloning. Een korting van bijvoorbeeld een percentage, van het totale koopsom bedrag. Dit is niet bij iedere uitvaartverzekeraar hetzelfde.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voor een relatief laag bedrag
verzekerd voor de hoge kosten van de uitvaart

Laatst bijgewerkt : 23-12-2016 Door

Koopsom uitvaartverzekering
Van de 16 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *