“Wat is een kapitaal uitvaartverzekering ?”

Een verzekering dat een vooraf afgesproken geldbedrag uitkeert aan nabestaanden. Zij, kunnen het bedrag vrij besteden. Bijvoorbeeld aan de uitvaart.

Vraag:
Wat is een kapitaalverzekering voor de uitvaart?

Wat is een Kapitaal Uitvaartverzekering?

Een kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering voor een uitvaart. De verzekeraar geeft een geldbedrag aan nabestaanden. Met dit bedrag kunnen nabestaanden de uitvaart zelf regelen. Nabestaanden zijn niet verplicht om het geldbedrag aan de uitvaart te besteden. In het geval dat het bedrag van de uitvaart kosten lager is dan de uitvaart, mogen nabestaanden het geld dat overblijft houden. Je beslist zelf hoeveel geld er verzekerd is als je komt te overlijden.

Het is belangrijk rekening te houden met nabestaanden. Is het bedrag dat is verzekerd, lager dan de totale kosten van de uitvaart? Dan is de kans groot dat nabestaanden het overige bedrag zelf moeten aanvullen. Bij een kapitaal uitvaartverzekering zijn nabestaanden niet verplicht het bedrag te besteden aan de uitvaart.

Meer termen.

Soms wordt een ‘kapitaal- uitvaartverzekering’ anders genoemd. De verzekering noemen mensen ook wel is een sommen verzekering, geld verzekering of bedrag uitvaartverzekering. Deze namen betekenen allemaal hetzelfde.

Meer termen.

Soms wordt een ‘kapitaal- uitvaartverzekering’ anders genoemd. De verzekering noemen mensen ook wel is een sommen verzekering, geld verzekering of bedrag uitvaartverzekering. Deze namen betekenen allemaal hetzelfde.

  • Kinderen onder de 18 jaar (gratis) mee verzekeren
  • Vrij te besteden bedrag voor nabestaanden
  • Vrije keus voor uitvaartondernemer
  • Betalen waarvoor je zelf kiest
  • Premiebedrag per maand kan lager (aan de hand van keus verzekerdbedrag)
  • Wensen vooraf aangeven

Hier op letten — een Kapitaalverzekering

Er wordt met een kapitaal uitvaartverzekering alleen een afgesproken geldbedrag uitgekeerd. Er wordt niets geregeld voor de uitvaart. Als je toch wilt dat er diensten en producten geleverd moet worden, kun je (misschien) het beste voor een natura uitvaartverzekering kiezen. Met een kapitaalverzekering krijgen nabestaanden een geldbedrag. De nabestaanden zijn vrij in de keuze, waaraan ze het geldbedrag willen besteden.

kapitaalverzekering uitvaart — verzekerd bedrag

Belangrijk om te weten zijn de wensen voor je uitvaart. Ook is het verstandig om de kosten voor een uitvaart te berekenen. Kijk welke wensen je hebt en wat dat kost. Zo weet je voor welk bedrag je de uitvaart moet verzekeren. Dit noemen mensen het verzekerd bedrag. Zorg dat je niet onder of over verzekerd bent.

Een uitvaartverzekering is waardevast en past zich jaarlijks aan. Dit gebeurt door zogenaamde inflatie. In de toekomst kan de uitvaart bepaald, ook al kan de begrafenis kosten duurder worden.

Uitvaartverzekering afsluiten (geld)

Nabestaanden moeten dus de uitvaart zelf regelen. Soms kan dat best een zware taak ervaren worden en een lastige tijd. Het is verstandig om hierover te praten. Als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, betrek familie, vriendinnen en / of vrienden bij het maken van je keus. De premie per maand wordt hoger, als het verzekerd bedrag hoger is. Hoe jonger je leeftijd is, hoe minder je betaalt aan premie. Dit is bij een natura uitvaartverzekering hetzelfde.

Laatste toevoeging: Denk altijd goed na en praat met nabestaanden voordat je een kapitaalverzekering voor de uitvaart wilt afsluiten.

Laatst bijgewerkt : 28-09-2016

Kapitaal uitvaartverzekering
Van de 37 stemmen, Is de score 4.1 s (gemiddeld)