leestijd Leestijd: 2 min.

Een intermediair betekend letterlijk een bemiddelaar of tussenpersoon. Intermediair betekend letterlijk ‘in het midden’


Intermediair / Tussenpersoon

Wat is de BETEKENIS en DEFINITIE van “Intermediair”

Een intermediair betekend letterlijk een bemiddelaar of tussenpersoon. Intermediair betekend letterlijk ‘in het midden’ Als we praten over intermediair als persoon, is het iemand die vaak financiële diensten aanbiedt. Ook kan het een bemiddeling (mediator) tussen (strijdende) partijen. De taak intermediair is dus bemiddelen tussen twee partijen. Als we praten over financieel intermediair bemiddeld het de dienst van de aanbieder en de wensen van de klant. Als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt aanvragen, of een complexe verzekering wordt er vaak een beroep gedaan op een intermediair. Vooral verzekeringsmaatschappijen werken meestal met een intermediair. Soms ook in het bankwezen wordt er als intermediair opgetreden. Een intermediair wordt betaald in de vorm als provisie. Bij verzekeringen krijgt de intermediair een bepaald percentage van de premie die betaald zal moeten worden.

Gecertificeerd

Intermediairs kunnen gecertificeerd zijn. Ze moeten volgens de A.F.M bepaalde licenties en diploma’s behalen. Deze persoon is dan gemachtigd om bepaalde titels onder hun naam te dragen. Bijvoorbeeld:

  • Erkend Hypotheek Adviseur Afkorting: (SEH)
  • Gecertificeerd Financieel Planner Afkorting: (FFP)

Intermediair betekend dus “tussenpersoon; bemiddelt tussen twee partijen” Kan ook worden gezien als bemiddeling. Tussen (strijdende) partijen.

Mediation zinvol?

Mediation blijkt alleen zinvol te zijn als partijen met een hulp van een bemiddelaar / mediator, willen komen tot een oplossing en het afronden van de onderhandeling. Een mediator is meestal ook onafhankelijk. Het slagingspercentage bij een intermediair is hoog. Namelijk rond de 85% procent van de situaties loopt het af met een oplossing.

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd

Laatst bijgewerkt : 27-12-2016 Geschreven door

Wat betekend Intermediair?
Van de 40 stemmen, Is de score 4.5 s (gemiddeld)