“Een Combinatie Uitvaart -verzekering”

De naam zegt het al: bij een combinatie uitvaartverzekering worden twee verzekeringsvormen met elkaar gecombineerd. Deze twee vormen zijn de kapitaalverzekering en de natura uitvaartverzekering.

kapitaal uitvaartverzekering ?" />

Een combinatie uitvaartverzekering: Wat is het precies?

De naam zegt het al: bij een combinatie uitvaartverzekering worden twee verzekeringsvormen met elkaar gecombineerd. Deze twee vormen zijn de kapitaalverzekering en de natura uitvaartverzekering. De combinatie uitvaartverzekering wordt daarom ook wel de natura sommenverzekering genoemd. Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden normaal gesproken een som geld, waarmee ze zelf de uitvaart kunnen regelen. Bij een natura uitvaartverzekering gaat dit anders: hierbij krijgen de nabestaanden een aantal producten en diensten aangeboden. Hierdoor wordt voor hen werk uit de handen genomen bij het regelen van de uitvaart, en bovendien weet de verzekeraar op deze manier zeker dat het geld niet ergens anders aan wordt uitgegeven. Bij een combinatie uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een aantal producten en diensten omtrent de uitvaart aangeleverd, en de rest wordt vergoed met een extra som geld.

Het afsluiten van een combinatie uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiezen veel mensen voor óf een natura óf een kapitaaluitvaartverzekering, maar je kunt er ook voor kiezen om een combinatie uitvaartverzekering af te sluiten. Hierbij ben je verzekerd voor een aantal vaste producten en diensten bij de uitvaart, maar als je bijvoorbeeld extra uitvaartwensen hebt, dan kunnen deze worden vergoed met het geld uit de kapitaalverzekering.

Wil je dus een natura uitvaartverzekering afsluiten, maar heb je wel extra wensen voor je uitvaart, waarvoor wat meer geld nodig is? Dan kun je kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Hiermee krijgen de nabestaanden een extra geldbedrag die ze vrij kunnen besteden, zo lang het maar richting jouw uitvaart gaat. Op deze manier voorkom je ook dat de nabestaanden opgescheept zitten met extra kosten voor je uitvaart: je bent er immers goed voor verzekerd.

Vergelijk de verschillende combinatie uitvaartverzekeringen

Niet elke combinatie uitvaartverzekering is hetzelfde. Wil je er dus een afsluiten, ga dan eerst op zoek naar de voorwaarden en premies van de verschillende verzekeraars en leg deze naast elkaar. Na deze te hebben vergeleken, kun je een offerte gaan aanvragen bij de verzekeraar die het meest voordelig lijkt voor jouw situatie. Ben je tevreden met de offerte, dan kun je besluiten om je uitvaartverzekering bij deze verzekeraar af te sluiten.

Hier op letten — een Kapitaalverzekering

Er wordt met een kapitaal uitvaartverzekering alleen een afgesproken geldbedrag uitgekeerd. Er wordt niets geregeld voor de uitvaart. Als je toch wilt dat er diensten en producten geleverd moet worden, kun je (misschien) het beste voor een natura uitvaartverzekering kiezen. Met een kapitaalverzekering krijgen nabestaanden een geldbedrag. De nabestaanden zijn vrij in de keuze, waaraan ze het geldbedrag willen besteden.

Bedenktijd

Laatste toevoeging: Na het afsluiten van een combinatie uitvaartverzekering heb je sowieso 14 dagen, en in sommige gevallen zelfs 30 dagen bedenktijd om toch nog van de verzekering af te zien. Begin je na een weekje toch te twijfelen, dan kun je ervoor kiezen om de afgesloten verzekering alsnog te annuleren. In het geval dat je al premie hebt betaald, krijg je dit terug van je verzekeraar.

Laatst bijgewerkt : 12-10-2016

Combinatie Uitvaartverzekering
Van de 35 stemmen, Is de score 4.3 s (gemiddeld)