leestijd Leestijd: 6min.

In dit artikel lees je onder andere; – hoe je de test online kunt maken, en zo inschatten of je een uitvaartverzekering nodig zal hebben ja of nee. En, opvallende informatie uit het brochureblad van “Verbond van verzekeraars” Ook kun je onderaan de uitslagen uitslagen van de test bekijken.
linkBron & links: Verbond van Verzekeraars 2016


Doe nu de test of je Wel of Geen uitvaartverzekering nodig zult hebben ›

1. Wat is de belangrijkste reden voor Nederlandse huishoudens om een uitvaartverzekering af te sluiten?

A: Om de last van de zorg van de nabestaanden over te nemen.
B: Om in staat te kunnen zijn om de kosten van de uitvaart(wensen) te betalen.

A:
Wij kunnen jouw antwoord goed voorstellen. Veel mensen willen niet dat de nabestaanden straks belast zijn met de zorg van de uitvaart van de overledene. De voornaamste reden echter is dat men van te voren de uitvaart kosten al geregeld willen hebben.

B:
Dat is inderdaad waar! De reden waarom miljoenen mensen een uitvaartverzekering hebben is omdat zij van te voren het al geregeld willen hebben dat de kosten van de uitvaart zijn gedekt.

We zijn bij uitvaartverzekeringenvergelijken.net behulpzaam en willen graag informeren over de uitvaart en haar verzekeringen. De uitvaartverzekering moet passen bij je huidige situatie. Ook moet deze aansluiten op (extra) wensen die je bij de uitvaart heb. Vervolgens is het verstandig om een uitvaartverzekeraar te kiezen die het beste bij je past. Kijk op uitvaartverzekering vergelijken voor meer informatie.

2. Wij zijn er even vanuit gegaan dat je nu nog geen uitvaartverzekering hebt. Waarom heb jij die nog niet afgesloten?

A- Ik had er nog niet de tijd voor genomen om er over na te denken
B- Ik neem aan dat ik dan meer betaal aan de premie dan wat de kosten zijn van de uiteindelijke uitvaart
C- Ik heb genoeg geld gespaard
D- Dat heb ik via mijn overlijdensrisicoverzekering of via mijn hypotheek al geregeld
E- Ik stel het iedere keer uit

A: Verstandig dat je er nu bij stil staat, om alles van een uitvaartverzekering te weten te komen. Ga verder naar vraag 4 en klik hier om meer te weten te komen over uitvaartverzekeringen, door de brochure ‘De zin van de uitvaartverzekering’ te downloaden.

B: Wij kunnen jouw antwoord goed voorstellen. Maar jammergenoeg maakt men nog steeds de verkeerde aannames wat betreft de kosten van een uitvaartverzekering. Om te bekijken welke kosten om te zien waar de kosten laag zijn voor een uitvaart

C: Wij kunnen jouw antwoord goed voorstellen. Maar jammer genoeg maakt men nog steeds de verkeerde aannames wat betreft de kosten van een uitvaartverzekering. Om te bekijken welke kosten laag zijn en welke de beste premie heeft bij jou gewenste situatie kun je ook op uitvaartverzekeringenvergelijken.net website terecht.

D: Het is goed dat jij jouw nabestaanden niet achter laat met zorgen en kosten. Maar onthoudt dat de kosten van de uitvaart gedekt moeten blijven en dat jij het geld niet ergens anders voor gaat gebruiken. Om te weten wat een veel voorkomende uitvaart nou kost, ga daar voor naar vraag 4.

E: Het is fijn dat jij de keuze maakt om jouw familie of geliefden niet wilt opzadelen met zorgen en kosten als je komt te overlijden. Maar hou er rekening mee dat een uitvaartverzekering iets heel anders is dan een overlijdensrisicoverzekering en dat het geld niet altijd snel na een overlijden beschikbaar is.

E: Dat kunnen wij ons goed voorstellen, want hier denk je niet graag aan. Het is echter wel verstandig dat jij nu tijd neemt om een uitvaartverzekering te bestuderen. Controleer bij vraag 4 even of het nou overbodig is of wel nodig is voor jou om een uitvaartverzekering te gaan afsluiten.

3. Heb jij, om de kosten van een gemiddelde uitvaart (van elk gezinslid) te betalen een potje gespaard van ongeveer € 7.500, dat daarna altijd gereserveerd blijft?

JA
NEE

JA=
Het is goed dat jij er rekening mee houdt en nu al geld hebt gespaard voor jouw uitvaart. Het is voor jouw familie en dierbaren fijn dat zij zich in elk geval niet wakker hoeven te liggen over de kosten van de uitvaart.

NEE=
Mogelijk is een uitvaartverzekering die kosten van jouw uitvaart dekt wel fijn voor jouw nabestaanden. Tevens neemt een uitvaartverzekering ook nog eens veel zorg uit handen Om te weten welk type uitvaartverzekering nou nodig is voor jou of welke overbodig is, ga daarvoor door naar vraag 5.

4. Wat zijn volgens jou de kosten van een veel voorkomende uitvaart?

A- € 2.500
B- € 5.000
C- € 7.500
D- € 10.000

A
Dat is niet correct, de kosten van een gemiddelde uitvaart zijn al gauw € 7.500, volgens de consumentenbond*. De uiteindelijke kosten van de uitvaart worden bepaald door jouw persoonlijke wensen. De meest gekozen uitvaartverzekering is gemiddeld zo'n totaal € 8.500. *Test uitvaartverzekering in de Consumentengids van februari 2016 Om te weten of een uitvaartverzekering nodig is voor jou of overbodig, ga verder met de volgende vraag

B
Dat is niet correct, de kosten van een gemiddelde uitvaart zijn al gauw € 7.500, volgens de consumentenbond*. De uiteindelijke kosten van de uitvaart worden bepaald door jouw persoonlijke wensen. De meest gekozen uitvaartverzekering is gemiddeld € 8.500. *Test uitvaartverzekering in de Consumentengids van februari 2016

C
Dat is correct! De kosten van een gemiddelde uitvaart zijn al gauw € 7.500, volgens de consumentenbond*. De meest gekozen uitvaartverzekering is bijvoorbeeld verzekerd voor een totaal bedrag van € 8.500. *Test uitvaartverzekering in de Consumentengids van februari 2016

D
Dat is niet correct, de kosten van een gemiddelde uitvaart zijn al gauw € 7.500, volgens de consumentenbond*. De uiteindelijke kosten van de uitvaart worden bepaald door jouw persoonlijke wensen. De meest gekozen uitvaartverzekering is volgens bronnen dus € 8.500. *Test uitvaartverzekering in de Consumentengids van februari 2016

5. Is hulp bij het regelen van de uitvaart gewenst voor jouw nabestaanden?

JA
NEE

Uitslag van de test

Het is voor jou nodig dat er een uitvaartverzekering is Als je kenbaar maakt dat er geen geld is gespaard en je wenst dat de nabestaanden hulp krijgen.

'

Als je komt te overlijden wil je dat jouw dierbare en geliefde mensen zich geen zorgen hoeven te maken over hoge uitvaartkosten, je wilt ze met liefde en zorg achterlaten. Met een uitvaartverzorging zorg jij er voor dat als je komt te overlijden, dat alles goed geregeld is. Tevens zullen jouw nabestaanden persoonlijke hulp krijgen bij het organiseren van een mooi afscheid. Om die reden is de uitvaartverzekering in diensten voor jou een geschikte oplossing. Wil je graag meer weten over deze verzekering? En hoeveel het gaat kosten? Alle informatie hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Als het niet nodig is zie je de volgende uitslagen:

Het is voor jou niet nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten Je nabestaanden hebben dus volgens jou geen hulp nodig en je bezit geen spaarpotje om de uitvaart te kunnen betalen. Een passende oplossing voor jou is daarom een uitvaartverzekering in geld.

Je kiest bij kapitaal verzekering er voor dat u zich voor een bepaald bedrag laat verzekeren. Dit geldbedrag zullen jouw nabestaanden dan krijgen zodat zij zelf de uitvaart kunnen regelen. Wil je graag weten wat deze verzekering inhoudt? En ben je benieuwd naar wat de kosten zijn? Hier volgt alle benodigde informatie.

Besef dat het altijd nodig is om bepaalde hulp in te schakelen. Hier kan jij een lokale uitvaartondernemer voor inschakelen. De resultaten van de uitvaartverzekering test zijn hierbij nodig

Het is nodig dat jij een uitvaartverzekering gaat nemen. Je had aangegeven dat jij graag wilt dat je nabestaanden hulp zullen krijgen bij het regelen van jouw uitvaart en dat jij niet de beschikking hebt over een spaarpotje.

Het is voor jou overbodig om een uitvaartverzekering te nemen. Je had aangegeven dat jij er al geld voor hebt gespaard en dat jij het niet nodig vindt dat jouw nabestaanden hulp krijgen. In dat geval is een uitvaartverzekering niet nodig.

Mogelijk is een uitvaartverzekering voor jou nodig, het kan echter ook overbodig zijn.

Niet nodig?

Jouw bestaanden kunnen zelf een uitvaartondernemer gaan uitkiezen of jij kan dat zelf van te voren al gaan bepalen. Jouw uitvaart wordt dan door deze ondernemer geregeld en verzorgd.

Nodig? Om er voor te zorgen dat alles straks na het overlijden alles goed geregeld is, maak dan gebruik van een uitvaartverzekering voor de uitvaart- diensten. Er wordt voor gezorgd dat jouw nabestaanden dan persoonlijke hulp zullen krijgen om een mooi afscheid te regelen. Een passende oplossing voor jou is dan dus de uitvaartverzekering in diensten. Wil je meer weten over deze verzekering en wat de kosten precies zijn? Hier volgt meer informatie daarover.

TEST: Wel of geen uitvaartverzekering nodig

We hebben bij de redactie aan de hand van deze data een online test beschikbaar gesteld. Gratis. Om te kijken of een uitvaartverzekering voor jou nodig is of niet

Doe zelf de test
linkTEST: Wel of Geen uitvaartverzekering nodig?

Uitvaartverzekering
vergelijken

Doordat je per maand premie betaald, is het voor vele mensen betaalbaar zich te verzekeren voor de uitvaart.

Laatst bijgewerkt : 20-12-2016 Geschreven door
Doe nu de test of je Wel of Geen uitvaartverzekering nodig zult hebben ›

Wel of Niet een uitvaartverzekering afsluiten?
Van de 4 stemmen, Is de score 5 s (gemiddeld)