uitvaartverzekering op hoge leeftijd afsluiten
4-feb-2017 | Nick Walgers | 3 x aanbevolen
leestijd Leestijd: 9 min. Beluister dit artikel.

Tot welke leeftijd kun je een uitvaartverzekering afsluiten? Je kunt gelukkig wel een uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd. Kijk hieronder tot welke leeftijd het nog mogelijk is uzelf te verzekeren voor de hoge kosten van de uitvaartverzekering.

Je kunt hier zien tot wanneer je kunt verzekeren.

Yarden — 74 jaar
Monuta — 74 jaar
Monuta top — 70 jaar
Dela — 74 jaar
Budgetuitvaartpolis — 70 jaar
Nuvema — 69 jaar
Ardanta — 69 jaar

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd?

Gelukkig is het nog mogelijk om uitvaartverzekering op oudere leeftijd af te sluiten. Om verzekerd te zijn voor de hoge kosten die de uitvaart met zich mee brengt. Je kunt direct een uitvaartverzekering vergelijken om te kijken wat je betaald per leeftijd en dit te vergelijken met andere uitvaartverzekeringen.

Zo hoef je nooit teveel te betalen voor een verzekering. Je kunt zo alle wensen vooraf doorgeven aan de mensen die later de uitvaart gaan verzorgen. Dit kun je allemaal op papier laten vastleggen. Door dit te doen geeft het niet alleen maar rust, maar zo ontlast je nabestaanden die anders keuzes moeten maken, in een emotionele zware tijd. Want deze wensen zijn dan gelukkig al vastgelegd. Als je op jongere leeftijd al begint met het betalen van premie, is de premie in jongere jaren goedkoper. Als je op een oudere leeftijd de uitvaartverzekering afsluit zul je meer per maand gaan betalen.

Tot welke leeftijd uitvaartverzekering

nagedacht over wat er bij komt kijken. Vaak is het nog mogelijk om op latere leeftijd af te sluiten. We hebben hierboven een tabel gemaakt om snel een eenvoudig te vergelijken.

Als je nabestaanden niet wilt achterlaten met moeilijke keuzes en dure kosten, is het verzekeren voor de uitvaart een juiste keus. Je kunt wensen die je hebt voor de uitvaart van te voren vast laten leggen bij de uitvaartverzekeraar.

De uitvaartverzekeringen verschillen van elkaar. En elke verzekeraar heeft zijn eigen karakter en eigenschap. Ook de wensen voor je uitvaart zijn uniek. Iedereen die verzekerd is voor een begrafenis doet vroeg of laat aanspraak op zijn of haar verzekering. Iedereen claimt uiteindelijk zijn of haar uitvaartverzekering omdat iedereen komt te overlijden.

Hogere premie voor uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Een uitvaartverzekeraar zal het risico van overlijden inschatten. Verzekeraars kijken dan bijvoorbeeld naar de gemiddelde leeftijd hoe oud iemand wordt in Nederland. Dus wordt de premie berekend op basis van leeftijd, wanneer iemand zich voor de uitvaart gaat verzekeren.

Hoe jonger je bent, hoe langer je premie kunt betalen. Als je ouder bent kun je relatief minder jaren premie betalen en zal de premie dat je per periode gaat betalen hoger worden. De verzekeraar zal genoeg aan betaalde premie moeten opbouwen om de wensen van de uitvaart te kunnen verzorgen.

Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk een uitvaartpolis te vergelijken. Probeer in de meeste gevallen voor uw 65e verjaardag een uitvaartverzekering af te sluiten. Na deze leeftijd zul je niet overal meer geaccepteerd worden. Dit komt omdat je dan een groter risico bent, statistisch gezien. De totale premie dat je per maand moet gaan betalen zal hoger zijn als dat je een uitvaartverzekering afsluit op vroege leeftijd.

Uitvaartverzekering vanaf je 18e

Je kunt jezelf verzekeren voor de uitvaartverzekering vanaf 18 jaar. Het is juist heel verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met het vergelijken van een uitvaartverzekering. Dit komt omdat je dan langer premie kunt betalen voor de uitvaart. Nederlanders worden ouder en soms zijn leeftijden zoals 90+ jaar geen uitzondering meer. Wanneer je deze leeftijd mag bereiken was het in de meeste gevallen voordeliger als je op een vroege leeftijd begint met het vergelijken en verzekeren van een uitvaartverzekering. Uiteraard dien je ook rekening te houden met de looptijd van de uitvaartverzekering.

Begrafenisverzekering leeftijd

Je kunt heel goed een begrafenisverzekering op latere leeftijd afsluiten. Daarbij komt wel kijken dat hoe later je bent met het betalen van premie hoe meer je betaald aan premie per maand, kwartaal, half jaar- of per jaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Toch kiest 70% van de Nederlanders wel zich te verzekeren voor de uitvaart. Er zijn veel jonge mensen die zich verzekeren voor de uitvaart. Maar er zijn ook oudere mensen die een uitvaartverzekering afsluiten. Als je zelf niet goed of zeker kunt sparen is een uitvaartverzekering verstandig. Een ander voordeel kan zijn dat je, vaak op een jonge leeftijd, ook uw kinderen meeverzekeren. Vaak kan dit zelfs gratis.

Op Hoge Leeftijd Toch Verzekeren Voor De Uitvaart.

Als je op dit moment ouder bent is het waarschijnlijk verstandig om dit zo spoedig mogelijk alsnog te doen. Als je namelijk niet bent verzekerd, en er is geen spaarpotje aanwezig voor de uitvaartkosten, komen nabestaanden te staan voor moeilijke keuzes. Ook zullen de nabestaanden deze kosten moeten betalen om de uitvaartdiensten en producten te bekostigen.

Een nadeel als je op latere of oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten is dat je meer aan premie betaald, per maand. Hoe langer je wacht met het vergelijken van een uitvaartverzekering hoe hoger het premiebedrag zal worden. Afsluiten op een vroege leeftijd is ook voordeliger, want dan kan over het betaalde premiebedrag, langer van de rente worden geprofiteerd.

Sparen voor de uitvaart

Een andere optie om de uitvaart te kunnen bekostigen is om een bedrag te sparen. Dit bedrag zal realistisch moeten zijn bij de wensen van de uitvaart. Let wel goed op dat je dit bedrag ook écht maandelijks of wekelijks opzij zet. Er moet uiteindelijk voldoende geld beschikbaar zijn als je komt te overlijden. Bereken de kosten van de uitvaart aan de hand van jou wensen. De uitvaart zal uiteindelijk van het gespaarde bedrag betaald worden. De consumenten bond stelt in een onderzoek dat het zelfs ook voor het sparen beter is om een uitvaartverzekering af te sluiten, in geval van een positief rente bedrag waarmee kan worden gespaard.

Dit artikel als Podcast

Dit artikel kun je beluisteren. Je hoeft het niet perse te lezen.