[broodkruimel3 homeurl=”http://uitvaartverzekeringenvergelijken.net/” homename=”Home” childurl=”http://uitvaartverzekeringenvergelijken.net/info-uitvaartverzekering/” childname=”Informatie uitvaartverzekering” posturl=”http://uitvaartverzekeringenvergelijken.net/info-uitvaartverzekering/natura-uitvaartverzekering/” postname=”Natura Uitvaartverzekering”][/broodkruimel3]

Natura uitvaartverzekering ?

Het is begrijpelijk en mogelijk dat u liever niet denkt aan uw of andermans sterven / overlijden, maar juist daarom is het soms handig, zelfs verstandig om hiervoor na te denken. Een verzekering (uitvaartverzekering) voor de plechtige uitvaart te kiezen. U weet wellicht niet wanneer het moment daar is. Zo komen de / uw familiekring of vriendenkring of nabestaanden niet voor onverwachtse hoge bedragen te staan. U bent in de gelegenheid een kapitaalverzekering te kiezen om de plechtige uitvaart te verzekeren maar natuurlijk ook kunt u ipv kapitaal ook de natura uitvaartverzekering afsluiten. Als laatste mogelijkheid ook prettig of fijn voor de / uw nabestaanden, alsmede door dat dit zorgen van hun schouders haalt. Maar wat is een natura uitvaartverzekering precies, welke soorten zijn er, en wat zijn de voordelen?

Een natura uitvaartverzekering, wat houdt het in?

In contrast als met een kapitaal uitvaartverzekering wordt er opvallend bij natura uitvaart verzekering géén geld uitgekeerd. In plaats hiervan wordt de “natura- uitvaartverzekering” uitgekeerd inde vorm producten of met diensten voor de uitvaart die de nabestaanden krijgen de mogelijkheid te helpen bij de uitvaart crematie of juist een crematie na uw overlijden. Ze kunnen deze diensten en producten dan zelf kiezen bij de verzorger van de uitvaart. De nabestaanden krijgen dus geen geld, maar ze hoeven zich minder zorgen te maken om de financiën omtrent de uitvaart. Dit is een groot voordeel, omdat deze last dan in elk geval last van de desbetreffende schouders wordt genomen tijdens de rouwperiode.

Een vast pakket aan producten en diensten

Wanneer u heeft besloten om voor een natura verzekering voor de gewenste uitvaart te kiezen, krijgt u garantie voor een vast aanbod van product- diensten. Hierdoor hoeven de nabestaanden minder te regelen voor de uitvaart, de uitvaartverzorger zal veel van dit werk overnemen. Zo kan de uitvaartverzorger zorgen voor de volgende producten en diensten:

  • Persoonlijke begeleiding voor de nabestaanden
  • Transport van de overledene vlak na het overlijden
  • Verzorging van de overledene
  • Verzorging van de rouwkaarten, postzegels en een verzendset zijn hierbij inbegrepen
  • Opbaring van de overledene voor tijdens de uitvaart
  • Transport van de overledene van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of crematorium
  • Eén of meerdere volgauto’s die worden ingezet bij het transport
  • Dragers van de kist van de overledene
  • De verzending van dankbetuigingen, inclusief postzegels

Bij de natura uitvaartverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten pakketten, zoals het basis- of pluspakket.

beoordeel uitvaartverzekering

Hallo! Uw mening over een uitvaartverzekering helpt ons en andere mensen. Bijvoorbeeld als er mensen / bezoekers zijn die meer willen weten over een uitvaartverzekering. Ook u bent waarschijnlijk ooit geholpen door het lezen van reviews op bepaalde websites? Een review van andere helpt u zien wat de kwaliteit is van de verzekeraar en wat andere klanten hun ervaringen zijn.

Delen op socialmedia

Op de website komen

Hallo! Ik bewaak uw downloads van de uitvaartverzekering….

Kies hieronder
monutaDelaArdantayardennuvemaaxent

“onze adviseur bij dit soort uitleg…”

Basispakket

Bij het basispakket van de natura uitvaartverzekering, krijgen de nabestaanden diverse producten en diensten die van groot belang zijn bij de uitvaart. Zo wordt een simpele kist vergoed, en daarnaast de verzorging en opbaring van de overledene. Zo wordt er al aardig wat werk met betrekking tot de uitvaart uit de handen genomen van de nabestaanden. De precieze inhoud van het basispakket is echter afhankelijk van de verzekeraar.

Pluspakket

Wanneer u grotere plannen heeft voor uw uitvaart en graag iets extra’s meeverzekerd wilt hebben, dan kunt u kiezen voor het pluspakket. Hierbij bent u ook verzekerd voor bijvoorbeeld een luxere kist, een grafsteen en een advertentie in de krant.
U zult dus van tevoren moeten bedenken wat uw ideeën zijn voor de uitvaart. Zo zullen de nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan, en zullen ze geen extra hoge kosten hebben na uw overlijden.

Waarom kiest u voor een natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering biedt enkele grote voordelen. Zo hoeven de nabestaanden na uw overlijden minder te regelen voor de uitvaart in hun tijd van rouw, en ze zullen niet opgezadeld worden met extra kosten.

Verder hoeven u en de nabestaanden geen rekening te houden met stijgende uitvaartkosten. Jaarlijks nemen de kosten van een uitvaart met 3,5% tot 4,5% toe, maar wanneer u kiest voor een waardevaste uitvaartverzekering, zal de verzekeraar deze kosten op zich moeten nemen. De producten en diensten die worden aangeboden door de verzekering zijn immers aan u en uw nabestaanden beloofd.

Er zit wel één nadeel aan een natura begrafenisverzekering: de nabestaanden kunnen worden beperkt in hun keuze bij het regelen van de uitvaart. Zaken als de kist, de aula en de uitvaartverzorger kunnen al inbegrepen zitten in het verzekeringspakket, waardoor het kan zijn dat er moeilijk van deze producten en diensten afgeweken kan worden.

Vaak wordt de natura uitvaartverzekering gecombineerd met de kapitaal uitvaartverzekering. Hiervoor wordt gekozen als men vermoedt dat de nabestaanden niet genoeg hebben aan een natura uitvaartverzekering, en alsnog met extra kosten komen te zitten.

Bekijk aanbod uitvaartverzekering »Vergelijk de uitvaartverzekeringen »