leestijd Leestijd: 5min.

Wat is de looptijd van een uitvaartverzekering? En wat is is de mogelijkheid om de premie te betalen?


Wat is de looptijd en betaalmogelijkheid, voor een uitvaartverzekering?

Je kunt de looptijd van een uitvaartverzekering vaak per jaar of per maand betalen. Het termijn dat er premie betaald moet worden kun je bij veel uitvaartverzekeraars zelf aangeven. Onder op de pagina zie je een vergelijking van de top 5 uitvaartverzekeringen van Nederland. Waar moet je op letten?

Per maand betalen

Sommige mensen betalen de premie per maand, voor een uitvaartverzekering. De reden dat mensen dit een goede optie vinden is dat je een laag bedrag per maand betaald voor een uitvaartverzekering. Als je per maand betaald ben je enkele euro’s per maand kwijt in plaats van een groter bedrag als je per jaar betaald. Het is niet aan te raden, maar er kan bij sommige uitvaartverzekeraars voor gekozen worden de verzekering stop te zetten. Dan ben je niet verzekerd meer als je komt te overlijden. Toch is dit een optie dat mogelijk is.

Per Jaar betalen

Toch kiezen de meeste mensen ervoor om hun uitvaartverzekering, te betalen per jaar. De meeste uitvaartverzekeraars geven dan een kleine korting per jaar omdat ze dan in één keer een groter bedrag per jaar ontvangen van de premiebetaler. De korting is niet heel hoog. Als je de premie voor een uitvaartverzekering per jaar wilt gaan betalen moet je vooruit betalen. Voor sommige mensen die hiervoor kiezen is het bedrag wat ze per jaar betalen is rond de 100 euro of 300 euro. Dit hangt natuurlijk af van je leeftijd.

Automatische incasso?

Hoe je gaat betalen mag je zelf weten. Je kunt de premie betalen door bijvoorbeeld:

  • Automatische incasso
  • Zelf overboeking

Meer van de mensen kiest ervoor om een automatische incasso te laten plaatsvinden voor hun uitvaartverzekering. De manier waarop je de premie wilt betalen hangt dus af van je eigen keus. Een automatische incasso vinden mensen vaak handig omdat mensen dan geen omkijken meer ergens naar hebben. Welke manier lijkt jou het handigste?

Premiebetaling Monuta - Termijn en looptijd

Als je online een verzekering bij ons afsluit, betaal je tot je 85e jaar premie. Maar een andere looptijd is bespreekbaar. Je betaalt maandelijks premie via automatisch incasso. Je kunt ook per jaar of kwartaal betalen.Overigens kun je een verzekering van monuta hier afsluiten. Maar uiteraard kun je eerst meer factoren vergelijken met andere uitvaartverzekeringen.

Premiebetaling Ardanta- Termijn en looptijd

Als je een ardanta uitvaartverzekering online gaat afsluiten, kan er gekozen worden voor twee verschillende looptijden. Bij Ardanta betaal je premie tot je 80e levensjaar. Of je betaald premie voor de komende 30 jaar. Let op: als je een kortere looptijd kiest betaal je een hogere premie. Dat zijn eigenlijk de meest gekozen looptijden. Vandaar staan alleen deze opties op de website. Er kan ook gekozen worden voor een looptijd van bijvoorbeeld 20 jaar of 60 jaar etc. Andere looptijden kan ook door een adviseur worden besproken. Je kunt bij Ardanta er voor kiezen om per maand, per kwartaal of per jaar te betalen.

Premiebetaling yarden - Termijn en looptijd

Je hebt diverse mogelijkheden bij Yarden. Bij Yarden kun je er voor kiezen om 10- jaar premie te betalen. Maar ok twintig of derdig jaar. Anders moet je betalen tot de leeftijd van 65 jaar betalen. Of anders tot een leeftijd tot 85- jaar. Al deze getallen dat je premie moet betalen heeft zeker invloed op de hoogte van de premie. Als je online de premie afsluit heb je deze mogelijkheden. Ook dezelfde premies en mogelijkheden als je hem bijvoorbeeld telefonisch afsluit of met een adviseur er tussen. Verder kun je er voor kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Als je per maand betaal is het mogelijk om dit via een automatische incasso te laten voltooien. Als je voor een jaarlijkse betaling kiest is het mogelijk om via een acceptgiro te betalen of dit te voltooien via een automatische incasso.

Premiebetaling Nuvema - Termijn en looptijd

De verzekeringen die via internet afgesloten worden zit een premiebetaling tot een 85e levensjaar aan vast. Dit wil zeggen dat je tot je vijfentachtig-ste levensjaar premie moet betalen. Het is ook mogelijk om voor een looptijd van 30 jaar een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor een kortere looptijd dat je premie wilt betalen, ligt de premie wel wat hoger. Maar je betaald wel dan voor een kortere duur. Het is bij Nuvema mogelijk om per maand, per kwartaal, halfjaar- per jaar.

Premiebetaling Dela - Termijn en looptijd

Je kunt bij Dela uitvaart- kiezen tussen 2 betaal varianten: levenslang of een eindleeftijd 65. Je kunt per maand/kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Natuurlijk betaal je met een kortere looptijd hogere premie kosten per maand. Overigens kun je een verzekering van monuta hier afsluiten. Maar uiteraard kun je eerst meer factoren vergelijken met andere uitvaartverzekeringen.

Monuta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 2500,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 48% gekozen
Dela uitvaartverzekering € 8500,-Vrij te besteden:
€ 3000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 25% gekozen
Yarden uitvaartverzekering € 8000,-Vrij te besteden:
€ 8000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 22% gekozen
Nuvema uitvaartverzekering € 7666,-Vrij te besteden:
€ 1000,-
Kinderen verzekerd: ja Meer informatie Door 4% gekozen
Ardanta uitvaartverzekering € 7000,-Vrij te besteden:
€ 7000,-
Kinderen verzekerd: nee Meer informatie Door 2% gekozen

In deze vergelijking zie je premiebedragen. De premie is vergeleken met: een man van 30- jaar, (geboortedatum: 20-04-1986) en er is gekozen voor een levenslange looptijd

Laatst bijgewerkt : 10-11-2016 Geschreven door

Betaaltermijnen en looptijd premie uitvaartverzekering
Van de 5 stemmen, Is de score 5 s (gemiddeld)