Hoe werkt een uitvaartverzekering

Redactie Uitvaarthoe werkt1 Comment

 • leestijd Leestijd: 6 min.

  Elk jaar stijgen de kosten voor een crematie of begrafenis. Gelukkig heb je de mogelijkheid om jezelf, maar toch vooral jouw dierbaren, te verzekeren tegen de financiële gevolgen van een gebeurtenis waar we allemaal mee te maken krijgen: overlijden. Maar wat is een uitvaartverzekering precies. En welke varianten van uitvaartverzekering bestaan er? In dit artikel hebben we een kort overzicht gegeven van alle mogelijkheden van de uitvaartverzekering.

  Wat is een uitvaartverzekering?

  Een uitvaartverzekering is een verzekering zoals de naam al zegt, en hij keert een geldbedrag of dienst uit bij het overlijden van de verzekerde. Je sluit de verzekering natuurlijk voor je eigen leven af, maar je doet het vooral voor jouw nabestaanden. Zo bespaar je hen de confrontatie met een hoop kosten.

  Zo kost een gemiddelde uitvaart tegenwoordig al redelijk snel 10.000,-. Al hangt dit natuurlijk wel af van jouw wensen voor een uitvaart.

  We weten allemaal wel dat een uitvaart erg duur is, maar toch is maar 70% van de Nederlanders hiervoor verzekerd. Iets minder dan de helft van deze mensen kiezen voor ene uitkering in geld. Dit komt door het feit dat veel mensen zelf iets over hun uitvaart te zeggen willen hebben. Er zijn genoeg mensen die hun eigen uitvaart willen regelen, sommige doen dit zelfs vooraf via een notaris.

  Iedereen heeft meerdere verzekering afgesloten, en de uitvaartverzekering is misschien nog wel de meest complexe. Veel mensen vragen zich af hoe een uitvaartverzekering eigenlijk werkt.

  Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit verzeker jij je voor de kosten van de uitvaart

  Met het afsluiten van een uitvaartverzekering weet je zeker dat de uitvaartkosten betaald kunnen worden. Maar welke uitvaartverzekering past het beste bij je? Dit volledig aan de eisen die jij hebt voor jouw uitvaart. Iedereen heeft dan ook andere ideeën van wat de beste uitvaartverzekeringen zijn. Wanneer jij jouw wensen voor de uitvaart op papier zet kom je er in ieder geval al veel sneller achter welke uitvaartverzekering het beste bij jou past.


  Producten en diensten van de uitvaart

  Wil jij jezelf voor de producten en diensten verzekeren? Dan is een naturaverzekering de beste optie. Hier zijn alle producten en diensten die bij een uitvaart horen verzekerd. Bovendien hoeven jouw nabestaanden bij een naturaverzekering het minst te regelen. En dit is al helemaal het geval wanneer jij jouw uitvaartwensen op papier hebt gezet. Je hebt zelfs uitvaartverzekeraars waar je dit online kan laten vastleggen.

  De kapitaalverzekering

  Wanneer jij wilt dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd naar jouw dierbaren wanneer je overlijd, dan is het afsluiten van de kapitaal verzekering de beste optie voor jou. Met de kapitaalverzekering bouw je niet geheel onverwacht een kapitaal op. Dit kapitaal wordt na jouw overlijden aan de nabestaanden beschikbaar gesteld. Jouw nabestaanden kunnen met dit geld jouw uitvaart regelen. Al is het trouwens niet verplicht om het geld voor de uitvaart te gebruiken.

  Nu sparen voor de uitvaart voor later.

  Dan zijn er ook nog mensen die liever geen uitvaartverzekering nemen maar het geld zelf bij elkaar sparen. Zij leggen zelf een bedrag opzij om later de uitvaart van te betalen. Wanneer je dit doet heb je wel de discipline nodig om genoeg geld tijdig opzij te zetten.

  En je moet ook zeker niet vergeten rekening te houden met de constant stijgende uitvaart kosten. Elk jaar gaan deze kosten met enkele procenten omhoog. Het bedrag dat je nu opzij zet kan dus zomaar te weinig zijn voor een uitvaart.

  Een gemiddelde uitvaart kost momenteel 8000 euro, maar dit bedrag zal in de aankomende 5 jaar zeker stijgen. Tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je hier rekening mee houden door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

  Super overzichtelijk een uitvaartverzekering vergelijken, dat kan overal op onze website. Bovendien waarderen we het erg als je onderaan deze pagina een reactie achterlaat en wat jij er van vindt. Wel of geen uitvaart verzekeren voor later? Laat het ons weten en deel een reactie in de community.


  36 x aanbevolen
  Hoe werkt een uitvaartverzekering
  Van de 69 stemmen, Is de score 4.4 s (gemiddeld)

  1 Reactie on “Hoe werkt een uitvaartverzekering”

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *